02 / 05 / 2024

köyden kente göçü engellemenin yolu

köyden kente göçü engellemenin yolu

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz baba evini yeniden inşa ediyor. İnşa ettiği eviyle köyünün de yaşam kalitesini artırmak istediğini vurgulayarak, köyden kente göçü engellemenin tek yolunun yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, son günlerde Balıkesir Gönen'de hızlanan jeotermal seracılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beyoğlu'ndaki tarihi bir binanın yıkımı meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir tarihi binanın yıkımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunç Soyer: Kültürpark güçlü bir anayasaya kavuştu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in en önemli tarihsel miraslarından biri olan Kültürpark güçlü bir anayasaya kavuştu” dedi. Kültürpark'ta yeşil alan artacak...

Aysu Group Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Tekstil Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Aysu Group Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Tekstil Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hosseın G.khanı Nahr Soldouz ve Sıma Rajebı ortaklığında kuruldu.

Polikan Otomotiv Tekstil Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Polikan Otomotiv Tekstil Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 40 bin TL sermaye bedeli ile İrem Sarı tarafından kuruldu.

Niksar Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi açıldı!

Niksar Turizm Taşımacılık İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa Şubesi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon 110 bin TL sermaye bedeli ile Dursun Önder tarafından açıldı.

Kaş Hidayet Koyu'ndaki kaçak tesisin yıkılmaması meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Hidayet Koyu'ndaki kaçak tesisin yıkılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depreminin yıkımı uydudan görüntülendi!

Gökyüzünden çekilen fotoğraflar ile İzmir’deki depremin yıkıcı etkisini gözler önüne serildi.

İzmir'de 7 katlı binanın yıkılma anları görüntülendi!

İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, 7 katlı bir binanın yıkılma anı görüntülendi. 

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gökçem Turizm Gıda Ve Araç Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gökçem Turizm Gıda Ve Araç Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zehra Duygu Yılmaz tarafından kuruldu.

Hmc Proje Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hmc Proje Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Haci Mehmet Çakıl ve Ömer Faruk Çakıl ortaklığında kuruldu.

köyden kente göçü engellemenin yolu Haberi

köyden kente göçü engellemenin yolu

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, doğup büyüdüğü, elektrik ve suyu olmayan Bayburt'taki asırlık baba evini, o dönemki malzemelerle aslına uygun olarak yeniden inşa ederek tatilini zaman zaman bu evde geçiriyor.


Yavuz: "İçerisinde elektrik, su yok, tuvalet dışarıda. İki odası, tandırı, ambarları, yaşamın olduğu şekliyle ve bütün eşyaları da orijinal haliyle koymaya gayret ettim"


SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, elektrik ve suyu olmayan, doğup büyüdüğü baba evini o dönemki malzemelerle aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, zaman zaman geldiği memleketinde bu evi kullanıyor.   


Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde doğup büyüdüğü dönemlerde evlerde elektrik ve suyun olmadığını anlattı.


Köyden Bayburt'a o dönemde 40 kilometre yolu kamyonla 4 saatte gittiklerini dile getiren Yavuz, "Kışın yollar kapanırdı, kızakla gidebilirdik. Köyümüzde...