02 / 05 / 2024

köye ev yapma maliyeti 2018

köye ev yapma maliyeti 2018

Köyde ev yapmak isteyenlerin yapacağı masraf, inşaat türüne göre değişiyor. İnşaat maliyet bedelleri ise her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden belirleniyor. İşte köyde ev yapma maliyeti 2018..

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı nasıl işliyor? Yapı Tasarruf Sandığı nedir? İşte Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ilgili merak edilen her şey...

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Maltepe'de Seval Karaçeper tarafından kuruldu.

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi Kadıköy'de Maryam Salkhordeh tarafından kuruldu.

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin oğlu kiracısının evini baltayla bastı. Evin kapısını balta ile kıran ev sahibinin oğlu mahkeme kararıyla tutuklandı.

Şahan Gökbakar Selimiye'de 3 milyon TL'ye ev yaptırdı!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Selimiye'den satın aldığı arsasına 3 milyon TL'ye ev yaptırdı.

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Fulden Köse'ye ev sahibi şoku! 

Müzik yapımcısı olan Erol Köse ile boşanma aşamasında olan eşi Fulden Köse ev sahibi tarafından evden çıkarılmaya çalışıldı.

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

Aslı Enver Sabiha Hanım Korusu’ndan 16 bin TL’ye ev tuttu!

Oyuncu Aslı Enver, sevgilisi Kerem Tunçeri ile daha rahat bir şekilde görüşebilmek için Caddebostan’daki Sabiha Hanım Korusu’ndan 16 bin TL’ye ev tuttu.

Kıvanç Tatlıtuğ Bodrum'dan 12 milyon TL'ye ev aldı!

Jean reklamlarında oynayan Kıvanç Tatlıtuğ, kazandığını emlağa yatırdı. Bodrum'da eşi Başak Dizer için 12 milyon TL'ye ev aldı.

köye ev yapma maliyeti 2018 Haberi

köye ev yapma maliyeti 2018

Köyde ev yapmak isteyen kimselerin belli izinleri alması ve belli bir sermayeye sahip olması gerekiyor. Arsanın köy sınırları içerisinde olması durumunda sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köy odası, köy camii vb. köy ortak yapıları inşaat ve yapı kullanma iznine tabi tutulmuyor.


Ancak, yapının fen ve sağlık kurallarına uygun olması ve köy ihtiyar heyetinden izin alınması gerekiyor. Söz konusu yapılar dışındaki ruhsata tabi yapılara inşaat ve yapı kullanma izni, valiliklerce veriliyor. 


Köyde ev yapma maliyeti ise, inşaat türüne göre değişiyor. Kimi arsa sahipleri, basit bir inşaat yaparken, kimi arsa sahipleri ise köyüne lüks konut yapmak isteyebiliyor. 


Örneğin köyde lüks ahsap binalar için 2018 yılında metrekare maliyeti ortalama 2 bin TL olarak hesaplanıyor....