07 / 05 / 2024

köylerde ifraz işlemi

köylerde ifraz işlemi

Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına göre, köyde çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemiyor. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamıyor. Peki, köyde ifraz nasıl yapılır?

Emekliler artık bu işlemi yapamayacak! Resmen açıklandı! 20 bin liranın altı için kısıtlama getirildi!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren önemli karar bankalar tarafından açıklandı. Emekliler, artık bu işlemi yapamayacak. İşte ayrıntılar...

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 3,5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerden yaklaşık olarak 18,5 milyar liralık tapu harcı geliri elde edildi.

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

köylerde ifraz işlemi Haberi

köylerde ifraz işlemi

Köyde ifraz nasıl yapılır?

İfraz işlemi ile, arsa birden fazla parsele bölünebiliyor. Bu işlemin köy sınırları içerisinde nasıl yapılması gerektiğine Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer veriliyor. Yönetmelik gereğince, ifraz suretiyle elde edilecek parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan ve kamu eline geçmiş bir yola cephesinin bulunması şarttır. 


Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemez. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamaz.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında yapılacak ifraz işlemlerinde parsel genişlikleri (15.00) m.den, parsel derinlikleri de (20.00) m.den az olamaz. İfraz suretiyle en fazla beş adet parsel elde edilir, ifraz suretiyle elde edilen parsellerde ikinci kere ifraz yapılamaz.


Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı) Alanlarda Uygulanacak Esaslar


Köyde İfraz...