07 / 05 / 2024

köylerde ifraz ve tevhid işleri

köylerde ifraz ve tevhid işleri

Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına göre, köyde çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemiyor. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamıyor. Peki, köyde ifraz nasıl yapılır?

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Dereli, Doğankent ve köylerde 612 bağımsız bölümden oluşan proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selde zarar gören Giresun'un Dereli ve Doğankent ilçeleri ile köylerde inşa edilecek 612 bağımsız bölümden oluşan projeyi tamamladıklarını belirtti. 

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

İzmir'deki köylerde büyük bir yapılaşma başladı!

Gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken ve büyük işlere imza atan Zenya Mühendislik, köylerde gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çekiyor. Mühendis Murat Özgörüş, köylerde yeni evlerin yükseldiğini söyledi.

Köylerde kentsel dönüşüm kredisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köylerde yaşam kalitesini yükseltmek için köylerde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Peki, köylerde kentsel dönüşüm kredisi verilir mi?

Köylerde kentsel dönüşüm var mı?

Sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla yeniden yapılması uygulamasına kentsel dönüşüm deniyor. Peki, köylerde kentsel dönüşüm var mı?

Köylerde emlak vergisi var mı?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Ancak bazı taşınmazlar vergiden muaf oluyor. Peki, köyde yer alan arazi, tarla, arsa ve evler için emlak vergisi ödenir mi? Köylerde emlak vergisi var mı?

Köylerde inşaatlara kolaylık geldi!

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle köylerde yapılaşma kolaylaştı. Artık köy gelişim alanlarında 10 ailenin onayıyla konut ve tesisler yapılabilecek. Eski yönetmelik en az 30 ailenin onayını zorunlu tutuluyordu.

Kırsal dönüşüm hangi köylerde yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, artık köylerde de uygulanacak. Peki, kırsal dönüşüm nasıl olacak? Kırsal dönüşüm hangi köylerde yapılacak? İşte pilot köyler..

Belediye olan köylerde emlak vergisi!

Emlak vergisi kanunu madde 4/u ve madde 14/g gereğince köyde yer alan taşınmazlar da emlak vergisinden muaf tutuluyor. Belediye olan köylerde emlak vergisi muafiyeti kalkar mı? İşte köylerde emlak vergisi..

Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken DASK köyde yapılır mı? Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Köylerde yapılaşma şartları!

Plansız alanlar tip imar yönetmeliği, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve plânı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların mevzuata uygun olarak yapılmasını amaçlıyor. Peki, köylerde yapılaşma şartları nelerdir?

köylerde ifraz ve tevhid işleri Haberi

köylerde ifraz ve tevhid işleri

Köyde ifraz nasıl yapılır?

İfraz işlemi ile, arsa birden fazla parsele bölünebiliyor. Bu işlemin köy sınırları içerisinde nasıl yapılması gerektiğine Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer veriliyor. Yönetmelik gereğince, ifraz suretiyle elde edilecek parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan ve kamu eline geçmiş bir yola cephesinin bulunması şarttır. 


Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemez. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamaz.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında yapılacak ifraz işlemlerinde parsel genişlikleri (15.00) m.den, parsel derinlikleri de (20.00) m.den az olamaz. İfraz suretiyle en fazla beş adet parsel elde edilir, ifraz suretiyle elde edilen parsellerde ikinci kere ifraz yapılamaz.


Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı) Alanlarda Uygulanacak Esaslar


Köyde İfraz...