27 / 04 / 2024

köysel dönüşüm köyleri

köysel dönüşüm köyleri

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanmasını hedefliyor. Bu kapsamda köysel dönüşümün uygulanacağı köyler belirlendi. İşte köysel dönüşümde pilot köyler 2014..

Kırsal dönüşüm için pilot köyler belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek için kırsal dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda pilot köyler belirlendi. İşte kırsal dönüşüm yapılacak köyler...

Kütahya Kureyşler köysel dönüşümün örnek köyü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, "Köysel (Kırsal) Dönüşüm" Projesi dahilinde çalışmaların tamamlandığı ilk köy olan Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler, örnek gösteriliyor.

Köysel dönüşümle 4 bin 500 yeni konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; köylerde de sağlıksız ve kimliksiz yapıların ortadan kaldırılarak, yöresel mimari ile geleneksel köy yaşamının birleştirileceği köysel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. 

Köysel Dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, köylerde sağlıksız ve kimliksiz yapıların ortadan kaldırılarak, yöresel mimarinin ön plana çıkarılacağı 'Kırsal (Köysel) Dönüşüm' çalışmaları başlatılacak.

Rize'de köysel dönüşüm projesi başlıyor!

Rize'de köylerde rastgele ve kontrolsüz bir şekilde yapılmaya başlanılan binaların önüne geçmek için "Köysel Dönüşüm Projesi" başlatılıyor.

Rize'de köysel dönüşüm başlıyor!

Rize’de köylerde rastgele ve kontrolsüz bir şekilde yapılmaya başlanılan binaların önüne geçmek için ’’Köysel Dönüşüm Projesi’’ başlatılıyor.

Köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan köy yerleşim alanlarının yenilenmesi için gerçekleştirilen projelere köysel dönüşüm deniyor. Peki, köysel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Köysel dönüşüm kredisi nedir?

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köysel dönüşüm kredisi nedir?

Köysel dönüşümde kira yardımı!

Köy yerleşim alanları ve diğer kırsal yerleşim birimlerindeki yapı stoğunun güçlendirilmesi ve sağlamlaştırılması için köysel dönüşüm projeleri uygulanıyor. Peki, köysel dönüşümde kira yardımı alınır mı?

Köysel dönüşüm nerelerde yapılacak?

Köylerde yapılması düşünülen dönüşümün; o yörenin mimari durumuna uygun bir şekilde yapılması amaçlanıyor. Peki, köysel dönüşüm nerelerde yapılacak?

DenizBank'tan Çorum'da dönüşüm hizmetleri!

DenizBank Çorum Şube Müdürü Ebru Gül Çömüz, gerek deprem felaketinin ardından 6306 sayılı kanuna eklenmesi gündemde olan maddelerin getirdiği haklar gerekse de köysel dönüşüm kapsamında sağlanan hizmetler konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

DenizBank'tan kentsel ve köysel dönüşüm hizmetleri!

DenizBank Bayburt Şube Müdürü Ahmet Tarhan, bankanın kentsel ve köysel dönüşüm alanlarında sunduğu sektörde farklılık yaratan hizmetlerini anlattı.

Denizbank Aydın'da kentsel dönüşümü anlattı!

Denizbank, kentsel ve köysel dönüşümün önemini vurgulamak amacı ile Aydın Yenipazar'da toplantı düzenledi. Ekonomik ömrünü tamamlamış ve depreme tehlike arz eden binaların dönüşümüyle ilgili yeni çalışmaları paylaştı.

Ziya Uysal: Köysel dönüşüm de planlanmalı!

Pusula Haber Gazetesi yazarı Ziya Uysal bugünkü yazısında, kentsel dönüşümün yanı sıra köysel dönüşümünde olması gerektiğine değindi ve köysel dönüşümün önemini vurguladı.

köysel dönüşüm köyleri Haberi

köysel dönüşüm köyleri

Köysel dönüşümde pilot köyler 2014!

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanmasını hedefliyor.


Söz konusu projenin; o yörenin mimarisine uygun bir şekilde yapılacağı açıklanırken; Yöresel alanlarda yapılacak olan bu projelerin inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor.


Binalarla sınırlı kalmayan köysel dönüşüm projesinde, ambar olarak kullanılan serenderlerin ve köy konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve yapılacak olan dönüşümde o yörenin kimliğine ve dokusuna aykırı adımlar atılmaması hedefleniyor. 


Proje kapsamındaki alanların ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında köylerde ve yörelerde yaşayanlara daha güvenli ve sağlıklı binaların yapılması amaçlanıyor.


Köysel dönüşüm projesi uygulanacak pilot köyler Aralık 2014 tarihinde belirlendi. Köysel dönüşümde belirlenen pilot köyler şu şekilde;


1.Kütahya

Arslanapa İlçesi -Kureyşler köyü (57 hak sahibi)


2.Kahramanmaraş

Göksu İlçesi -Gücüksu köyü...