15 / 05 / 2024

kracı kontratı nasıl yazılır

kracı kontratı nasıl yazılır

Kira kontratının yapılması hem kiracı hem de ev sahibinin haklarının korunması açısından önem taşıyor. Peki, kiracı ile kontrat nasıl yapılır? Kiracı kontratında yer alması gerekenler neler?

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Evden çıkmayan kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı 15 yıldır dairemizde oturuyor. Kontrat mayısta yapılmıştı. Ama kiracım ‘çıkmam’ diye inat ediyor. Kiracım, ‘size daire lazımsa, başka bir daire tutun’ diyor.  Bu kiracıyı çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Gürültü yapan kiracı nasıl çıkarılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracım komşularımı rahatsız edercesine eşi ile kavga ediyor.  Ben kiracıyı ivedilikle nasıl çıkarabilirim? 15 Eylül’de kontrat bitiyor.' sorusunu yanıtladı.

Kiracıyla kontrat nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi, anlaşma sağladığı kiracı ile kontrat imzalıyor. Bu kontrat noter huzurunda yapılabildiği gibi bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Peki, kiracıyla kontrat nasıl yapılır?

Kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratının noterde onaylatılması halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor. Peki, ira kontratı noter ücreti ne kadar? Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratı nasıl yazılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı hazırlanıyor. Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, kira kontratı nasıl yazılır? İşte kontrat örneği..

Kira kontratı olmadan tahliye nasıl olur?

Kira anlaşmasının herhangi bir şekil şartı bulunmuyor. Kanunen yazılı sözleşme yapılması zorunlu olmaması nedeni ile kimi kiralamalar sözlü yani sözleşmesiz olarak da yapılabiliyor. Peki, kira kontratı olmadan tahliye nasıl olur?

Kira kontratı artışı nasıl yapılır?

Kira kontratı genellikle belli bir süreliğine yapılıyor. Bu sürenin uzaması halinde, sürenin uzadığı her kira dönemi için kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira kontratı artışı nasıl yapılır?

Kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Kira sözleşmesinin kiracı ya da ev sahibi tarafından fesh edilebilmesi için tarafların haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Peki, kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Dükkan kira kontratı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında kira kontratı imzalanıyor. Peki, bir dükkan kiraladığınızı düşünelim. Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira kontratı nasıl yapılır? İşte kontrat örneği...

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

kracı kontratı nasıl yazılır Haberi

kracı kontratı nasıl yazılır

Kiracı ile kontrat nasıl yapılır?

Kiracı kontratı , gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasında düzenleniyor. Tarafların noter huzurunda imzaladıkları bu sözleşme, notere gidilmeden bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Noter huzurunda imzalanması ileriki zamanda çıklabilecek sorunlara karşı daha güvenli oluyor.


Kiracı yapmış olduğu kontrata istinaden meydana gelebilecek zararları ev sahibinden talep edebiliyor.  Örneğin; su borularının patlaması, doğalgazın yeterli kullanılamaması gibi. Bu zorunlu ve acil hallerde kiracı ev sahibinden bu bedelleri talep edebiliyor. Çünkü gayrimenkulden sağlanan yararları azaltıcı nitelikte olan zararlar olduğu için söz konusu zararlar ev sahibinin yükümlülüğünde oluyor. Peki,kiracı ile kontrat nasıl yapılır? Kiracı kontratında bulunması gerekenler neler?


Kiracı kontratında bulunması gerekenleri şu şeklilde açıklayabiliriz; ev sahibinden izin almadan kiracının evi başka birine kiraya veremeyeceği, oturum için alınan evin ofis gibi farklı fonksiyonlarda...