21 / 05 / 2024

kredi ile alınacak evin tapusu eşin üzerine yapılır mı

kredi ile alınacak evin tapusu eşin üzerine yapılır mı

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankalardan kredi çekerek taşınmaza uzun vadede düşük faiz oranları ile sahip olabiliyor. Peki, kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı?

Vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Öğrencilerin heyecanla beklediği vergisiz bilgisayar, telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Vergisiz vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Huzurevlerine KPSS şartsız personel alınacak! Aman kaçırmayın!

İŞKUR aracılığıyla huzurevlerine KPSS şartsız personel ve işçi alımları yapılacağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu alımlar için başvurular internet üzerinden alınacak.

Dolar kritik seviyenin üzerinde! Peş peşe alınacak iki karar doların rotasını belirleyecek

Dolar yeni haftaya 27,00 TL seviyesi ile başlarken bugün kritik seviyenin üzerinde işlem görüyor.  Yarın ve perşembe günü alınacak iki kritik karar doların rotasını oluşturacak. 

Son dakika! 6 üniversiteye 70 akademisyen, 8 üniversiteye 308 personel alınacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre toplamda 6 üniversitenin farklı akademik birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre tam 70 akademisyen alınacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Çiftçiler dikkat! Tarım Kredi arpa alımlarını düşük fiyat üzerinden yapacak iddiası! 

Tarım Kredi Kooperatifleri, 10 Temmuz itibarıyla ülke genelinde arpa alımına başlandığını açıkladı. Peki arpa kaç liradan alınacak? 

İş arayanlar aman dikkat! En az 10 bin TL maaşla hem sınavsız hem mülakatsız personel alınacak! Kaçırmayın!

İş arayanlar aman dikkat... En az 10 bin TL maaşla hem sınavsız hem mülakatsız personel alınacak... Kaçırmayın... İşte konu ile ilgili tek tek açıklanan o detaylar...

İnternet alışverişleriniz Yapı Kredi ile bedavaya gelsin! Son gün yarın sakın kaçırmayın!

Yapı Kredi internet alışverişlerine özel dev kampanyayı açıkladı. İşte Yapı Kredi’nin bu kampanyası!

İŞKUR genel iş ilanlarıyla personel almaya devam ediyor! KPSS şartsız hastane ve devlet dairelerine personel alınacak

Kamuya ve özel sektöre binlerce personel alınacak. Başvuru ekranı kullanıma açıldı. İşte, haber ile ilgili detaylar...

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Emekliler dikkat! Maaşlar faizi ile geri alınacak! Bunu yapan emekliler karalar bağlayacak!

Bunu yapan yandı. Emekli maaşları faizi ile beraber geri alınacak! Emeklilik hakkı iptal edilecek. İşte ayrıntılar...

Bakanlık duyurdu: KYK'ya 81 ilde 1200 personel alınacak! İşte başvuru tarihi ve şartları...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2022 yılı personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye genelinde alım yapılacak. Bakanlığın Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda görev yapacak 1200 yönetim personeli alınacak. İşte detaylar...

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Bankalar artık kredi isteyenlere “kredi ile döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatıyor, alınan ihtiyaç kredisinin nereye harcanacağına ilişkin de detaylı açıklama istiyor.

kredi ile alınacak evin tapusu eşin üzerine yapılır mı Haberi

kredi ile alınacak evin tapusu eşin üzerine yapılır mı

Kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı?

Taşınmaz mal sahibi olmak isteyen kimseler, bankalardan kredi çekerek taşınmaza uzun vadede düşük faiz oranları ile sahip olabiliyor.


Kredi, başvuruda bulunan kimselerin araştırılması, aylık geliri ile kredi taksitlerinin hesaplanması sonucunda onaylanıyor. Krediye onay verilmesi halinde, banka başvuruda bulunan kişi adına alınıyor. Taşınmazın üzerinde banka ipoteği konuluyor.


Banka kredi taksitlerinin ödenmesi halinde, ipotek kaldırılarak taşınmaz sahibine veriliyor. Peki kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı? Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu? Kredi ile alınacak evin tapusu eşin adına yapılır mı?


Konut kredisi kullanan kişi ile konutun tapusu aynı kişi adına kayıtlı oluyor. Ancak bankalar ortak tapu koşulları gereğince sadece eşler adına alınacak konutlarda istisnai durumlar uygulayabiliyor. 


Bu hususta...