14 / 05 / 2024

kredi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz

kredi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz

Banka kredisi kullanılarak satın alınan konutun rahat ödenebilmesi için aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile  mücadele doğrultusunda birçok önleme imza atılırken son olarak da kredi kartı konusunda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebileceği kaydedildi. Kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar neler?

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Kredi çekeceklere son dakika uyarısı: Bunları sakın gözden kaçırmayın! Bankadan kredi alırken dikkat! 

Kredi faizlerinde artış yaşansa da ihtiyacı olanlar kredi kullanmaya devam ediyor. Peki kredi çekerken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KOBİ'lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

Bakan Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artıracaklarını belirterek, 150 milyon liraya kadar kredi kullanabileceklerini açıkladı.

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Oteller nakit paraya sıkıştı! Kredi borçları 100 milyara dayanacak!

Nakit akışını yönetemeyen oteller, kredi yoluna gitti. 2022’nin ilk altı ayında oteller bankalardan 21 milyar lira kredi kullanırken, bu yıl rakam 64 milyar liraya yükseldi. Artışın yıl sonuna kadar 100 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

İletişim Başkanlığı'ndan uyarı geldi! Oy kullanırken bunları asla yapmamalısınız!

İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı geldi! Oy kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları asla göz ardı etmemek gerekiyor. İkinci tur seçime günler kala İletişim Bakanlığı konuyla ilgili hatırlatma yaptı. Seçim sürecinde, bu hatırlatmaya dikkat etmek, oy kullanma hakkınızı doğru ve etik bir

6 adımda oy kullanmak: Bunlara çok dikkat edin!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmenler, 14 Mayıs 2023 Pazar günü oy kullanacaklar. Peki, nasıl oy kullanılır? Oy kullanırken nelere dikkat edilir?

Airfryer alırken nelere dikkat etmeliyim? İşte uygun fiyatları airfryer modelleri...

Airfryer fritözlerin kullanımı son dönemde oldukça  arttı. Yağsız çalışan bu cihazlara ilgi günden güne artarak devam ediyor. Peki Airfryer fritöz almak isteyenler en doğru tercihi yapabilmek için nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

kredi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz Haberi

kredi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz

Aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?

Banka kredisi ile konut sahibi olma avantajı, alıcılara büyük bir kolaylık sağlar. Yalnız bu kolaylık, dikkat edilmediği takdirde satın alınan konutun elden gitmesi gibi durumlara kadar yol açabilir. Bu nedenle kredi taksitinin aylık gelire göre düzenlenmesi faydalı olacaktır.


Aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?

Kredi kullanımı için en uygun bankanın belirlenmesi, fiyat açısından müşterinin lehine bir durum teşkil eder.  Konut kredilerinde deprem ve konut sigortaları zorunlu tutulur. Diğer sigortalar zorunda tutulmamasına rağmen bankalar hayat ve ferdi kaza sigortalarını da talep edebilir.


Kredi miktarının belirlenmesinde aylık düzenli gelirin belgeleyebildiği kısmı baz alınır. Gelirin üçte birini geçmeyen miktarlarda kredi kullanılması öneriliyor.


Kredi kullanılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus vade uzunlukları ile faiz oranları arasındaki ilişkinin dengelenmesi ile...