29 / 07 / 2024

kredi masrafları düzenleme

kredi masrafları düzenleme

Resmi Gazete'de yayınlanan Merkez Bankası'nın yeni düzenlemesine göre, bankalar, krediler için faiz oranı dışındaki masraf ve tahsilatları serbestçe belirleyemeyecek. İşte kredi masrafları düzenlemesinin devamı...

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışlara dikkat çekerek düzenleme gelebileceğini açıkladı.

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenleme geldi; Artık 3 seçenek var

BDDK, POS cihazlarında kullanılan kağıt miktarının azaltılmasına yönelik yaptığı çalışmayı sonlandırarak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Düzenleme kapsamında, kartlı alışveriş işlemlerinde kağıt slip tercih etmeyen kart kullanıcılarına dijital slip gönderilecek. Bankalar kart kullanıcılarına 3

Çiftçiler dikkat! Afet bölgelerinde borç ertelemesine yeni düzenleme! Ziraat Bankası ve Tarım Kredi.. Peş peşe açıklandı

Çiftçiler dikkat! Afet bölgelerinde borç ertelemesine yeni düzenleme! Ziraat Bankası ve Tarım Kredi.. Peş peşe açıklandı

Kredi kullanacaklara şok haber! Yeni düzenleme ile kredi çekmek zorlaştı!

Kredi isteyenlere “Döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatan bankalar, artık üç aylık imzalı kaşeli maaş bordrosu da istiyor

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi?

Kredi ve kredi kartı düzenlemesi gündemde yer alan konulardan biridir. İşte kedi kartı kullanıcılarının merakla sorduğu Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi? sorusunun yanıtı!

Borcu olanlar dikkat! Kredi ve kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor!

Yüzbinlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor! Ekonomik durumları sebebiyle kredi ve kartı karcı borçlarını ödeyemeyenler için yeni bir düzenleme geliyor.

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Konut kredi faizleri düştü sigorta masrafları arttı!

Bankalar kredi faizlerini düşürmelerine rağmen indirim açıklarını kapatmak için müşterinin hayat sigortası almasını şart koşuyor. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi alan vatandaşın 10 bin TL’lik tutar için ödeyeceği masraf 36 ayda 6 bin TL’yi buluyor

Konut sektörüne geniş kapsamlı düzenleme gerekli!

Kredi faizleri ve tapu harçlarındaki indirimin konut sektöründeki yükü cüzi miktarda hafiflettiğini dile getiren İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektörde yüzde 50 maliyet artışı var. Geniş kapsamlı bir düzenleme gerekiyor” diye açıklama yaptı. 

Konut kredisinde yeni düzenleme!

Konut satın almak için bankalara kredi için müracaat edecekleri yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme gündeme geldi..

Silivri'de yol düzenleme çalışmaları başladı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçe genelinde başlattığı modern yol düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tretuvarların genişletilerek yaya yürüyüş yollarının arttırıldığı çalışmalar, Sayalar Mahallesi’nde de başlatıldı.

kredi masrafları düzenleme Haberi

kredi masrafları düzenleme

Merkez Bankası'nın yeni düzenlemesine göre, bankalar, krediler için faiz oranı dışındaki masraf ve tahsilatları serbestçe belirleyemeyecek.


Merkez Bankası tebliğinde yapılan değişiklikle, bankalar kredilere uygulayacağı faiz oranı, getirisi dışındaki diğer masraf ve tahsilatları serbestçe belirleyemeyecek.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğ"inde değişikliğe gitti.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, bankaların kredi verme işlemleri ve mevduat kabulünde uygulayacakları faiz oranlarının yanında, katılma hesaplarında uygulayacakları kar ve zarara katılma oranları ve tüketici kredileri dışındaki kredi işlemlerinde faiz dışında sağlanacak diğer menfaatlere ilişkin esas ve şartların belirlenmesi amaçlandı.


Söz konusu Tebliğ'de yer alan "Yeni Türk Lirası" ifadeleri "Türk Lirası" şeklinde, "değişken faiz hesaplama...