08 / 05 / 2024

kredi ödemesi nasıl devredilir

kredi ödemesi nasıl devredilir

Konut kredisi sayesinde tüketiciler düşük aylık ödemelerle ve yüksek vadelerle, kira öder gibi ev sahibi olma imkanı buluyor. Peki, konut kredisi başkasına nasıl devredilir?

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeler 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Sanal kredi kartı nedir, nasıl kullanılır?

İnternetten alışveriş yaparken yüksek limitli kredi kartlarını kullanmak istemeyen kişilerin genelde tercih ettikleri sanal kredi kartları nasıl kullanılır?  Sanal kredi kartı güvenli midir? İşte detaylar...

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) kredisi almak isteyenler için kredi yolu açıldı. Peki TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek? İşte ayrıntılar...

Çiftçilere sıfır faizli kredi müjdesi! Başvurular başladı mı? Nasıl alınır? Hemen bakın!

Çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisine ilişkin ayrıntılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdelerin ardından merak konusu oldu. Peki sıfır faizli hayvancılık kredisi nasıl alınır? Başvurular başladı mı? İşte, çiftçilere kredi desteğine ilişkin ayrıntılar...

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

Depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılıyor. Peki depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…

Halkbank GES başvuru nasıl yapılır? Halkbankası devlet destekli kredi veriyor mu?

Halkbankası kredi başvurusuna dair detaylar merak edilmektedir. Peki Halkbank GES başvuru nasıl yapılır? Halkbankası devlet destekli kredi veriyor mu? İşte detaylar!

Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar, kredi notuna dair pek çok soru sormaktadır. İşte “Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?” sorusunun yanıtı!

1250 lira Aile Destek Ödemesi nasıl alınır?

Vatandaşlar 1250 lira aile destek ödemesi nasıl alınır diye araştırıyor. Devletin sosyal ve maddi yardımlarına bir yenisi daha ekledi. İhtiyaç sahibi, dar gelirli ya da yardıma muhtaç ailelere 1250 lira destek ödemesi yapılacak.

kredi ödemesi nasıl devredilir Haberi

kredi ödemesi nasıl devredilir

Konut kredisi başkasına nasıl devredilir?

Konut kredisi sayesinde tüketiciler düşük aylık ödemelerle ve yüksek vadelerle, kira öder gibi ev sahibi olma imkanı buluyor. Mortagage yasasına göre konut kredilerinde uygulanan faiz oranı sabit, değişken veya her ikisini de içerecek şekilde olabiliyor. Ancak Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar konut kredilerinde istisna durumlar hariç sadece sabit oran uygulanıyor. 


Konut kredisi kullanımında satın alınan konutlar teminat gösteriliyor. Ticari nitelikli gayrimenkuller ise teminat olarak alınmıyor. Bu teminat kapsamında banka satın alınacak konut üzerine kendi lehine ipotek tesis ediyor. 


Bankalar konut kredisi kapsamında tüketicilere;

-Konut edinmeleri amacıyla,

-Sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılmak amacıyla,

- Daha önce kullandıkları konut kredilerinin yeniden finansmanı amacıyla,konut kredisi kullandırılabiliyor. 


Zaten bir konuta sahip tüketiciler başka bir konut edinimi için konut kredisi kullanabiliyor. Bu tüketiciler yeni bir konut...