04 / 05 / 2024

kredi sistemi

kredi sistemi

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Hazinenin ihracatçıya yüzde 100, KOBİ'lere ise yüzde 85 kefalet sağlayacak reform niteliğindeki yeni kredi garanti mekanizmasına ilişkin çalışmaları tamamlandı." dedi.

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KOBİ'lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

Bakan Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artıracaklarını belirterek, 150 milyon liraya kadar kredi kullanabileceklerini açıkladı.

THY kendi kredi kartını çıkarıyor

Türkiye'nin en büyük hizmet ihracatçısı konumunda olan THY'nin kendi kredi kartını çıkarmak, yurt içi ve yurt dışında bu kredi kartına dayalı bir sistemi kurgulamak konusunda çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Açık Bankacılık uygulamasıyla bankacılık sistemi sil baştan değişecek. Bu yıl içinde bireysel tarafta uygulamaya girmesi hedeflenen Açık Bankacılık'la tüketicilerin verilerinin 3. tarafla paylaşılmasının önü açılmış olacak.

Noterlerde 2020'de 600 milyon TL'lik işlem kredi kartıyla yapıldı!

Adalet Bakanlığı, 3 Şubat 2020'de hayata geçirilen "Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi" uygulaması kapsamında 597 milyon 592 bin 328 TL'lik işlemin kredi kartıyla yapıldığını belirtti.

Konutta elbirliği sistemi yüzde 50 büyüdü!

Artan kredi faiz oranlarının ardından 135 bin konutun satışının yapıldığı elbirliği sistemi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından denetim uygulanacak.

Gayrimenkulde yeni finansman sistemi: Reverse mortgage!

Reverse mortgage, emekli kesimin daha iyi bir hayat sürmesi amacıyla tasarlandı. Bu finansman sistemi kredi kuruluşu müşterisine bu krediyi ölünceye kadar düzenli aylık ödemeler şeklinde kullandırıyor ve kredinin geri tahsilatını da evi satarak sağlıyor.

Kredi çekerken bankaya neler sorulmalı?

Her bankanın tahsis sistemi ve kredi işlemlerine bakış açısı farklılık gösteriyor. Farklı bankaların şartlarını kıyaslamadan kredi işlemlerine başlamak en doğru seçim olmayabilir.

Ev teşvik sistemi nasıl olacak?

Ev sahibi olmak isteyen ancak bankalardan yalnız taşınmaz malın değerinin yüzde 75'i kadar kredi kullanabilen kimselere, devletten ev teşvik sistemi geliyor. Peki, ev teşvik sistemi nasıl olacak?

Yeşil binaya faizsiz kredi verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere, faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

kredi sistemi Haberi

kredi sistemi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazinenin ihracatçıya yüzde 100, KOBİ'lere ise yüzde 85 kefalet sağlayacak reform niteliğindeki yeni kredi garanti mekanizmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını, bununla finansmana erişimindeki sıkıntıların giderileceğini, bankaların da kredi maliyetlerinin düşürüleceğini bildirdi.


Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazine Müsteşarlığına portföy garanti sistemini mevcut sisteme ilave eden çalışma talimatını verdiğini hatırlatarak, KOBİ’lerin 2008 küresel finans krizinde krediye erişimde yaşadıkları sorunun çözümü için 2009'da hayata geçirilen kredi kefalet sisteminin tamamen değiştirilerek daha etkin hale getirildiğini söyledi.


Çalışmaları tamamlanan Bakanlar Kurulu karar taslağı ile kredi garanti mekanizmasının yeniden yapılandırıldığını, kefalet sisteminin de kapsamının genişlediğini bildiren Şimşek, bunun KOBİ’lere, ihracatçılara ve finans kurumlarına birçok yenilik, kolaylık ve avantajlar getirdiğine dikkati çekti.


Şimşek, mevcut durumda Kredi Garanti Fonu AŞ (KGF) tarafından uygulanan Hazine destekli kefalet...