06 / 05 / 2024

Kredi sözleşmesini imzaladıktan sonra vazgeçilebilir mi

Kredi sözleşmesini imzaladıktan sonra vazgeçilebilir mi

Yeni Tüketici Kanunu' nun yürürlüğe girmesi ile tüketiciler, kredi sözleşmesi imzaladıktan sonra 14 gün zarfında her hangi bir cezai şarta muhatap olmadan sözleşmeden dönebilecek mi?

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

İş GYO, SAHA ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

İş GYO, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) ile kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı. Sözleşme 8 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacak. 

Doğuş GYO borç azaltmak için Kuveyt Türk ile sat ve geri kirala sözleşmesi imzaladı!

Doğuş GYO mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacıyla Kuveyt Türk ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı...

Özak GYO 6.2 milyon TL'lik kira ve 6.6 milyon TL'lik satış sözleşmesi imzaladı!

Özak GYO Bulvar 216, 34 Portall Plaza ve İş İstanbul'da 2019 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 6 milyon 289 bin 308 TL ve 5 bin 520 euro tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı ve Hayat Tepe projesinde ise 6 milyon 644 bin 724 TL +KDV tutarında satış işlemini gerçekleştirdi.

Ata GYO kredi derecelendirme sözleşmesi imzaladı!

Ata GYO, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri ile Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Hizmet Sözleşmesi imzaladı...

Avrasya GYO, Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun İli Kıran Mahallesinde yer alan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile imzalanan kira sözleşmesini 1 yıl uzattı...

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

Çimsa, İspanya'daki Bunol'un satın alma sözleşmesini imzaladı!

Sabancı Holding iştirakleri arasında yer alan Çimsa, İspanya’daki beyaz çimento fabrikası Bunol’u 180 milyon dolar bedelle satın alınması konusunda anlaşmaya vararak satın alım sözleşmesi imzaladı.

Avrasya GYO Şişli Metrocity kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Şişli Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta yer alan gayrimenkulü için kira sözleşmesini yeniledi. 

Martı GYO, Servotel ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı!

Martı GYO, Bodrum merkezine 8 kilometre mesafede, 420 metre sahil şeridine sahip, 100 odalı 5 yıldızlı otel ve 81 villadan oluşacak şekilde projelendirilmiş taşınmazın etkin bir şekilde değerlendirilmesi için Londra Merkezli Servotel ile sözleşme imzaladı...

Yeni Gimat GYO 2018'de aylık 680 bin 426 TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 680 bin 426 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

Doğuş GYO kurumsal yönetim sözleşmesi imzaladı!

Doğuş GYO, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri ile Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Hizmet Sözleşmesi imzaladı...

İş GYO kurumsal yönetim derecelendirmesi hizmet sözleşmesini yenilemeyecek!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurumsal yönetim derecelendirmesi hizmet sözleşmesini yenilemeyecek...

Kredi sözleşmesini imzaladıktan sonra vazgeçilebilir mi Haberi

Kredi sözleşmesini imzaladıktan sonra vazgeçilebilir mi

"Yeni Tüketici Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle tüketiciler, kredi sözleşmesi imzaladıktan sonra 14 gün zarfında herhangi bir cezai şarta muhatap olmadan sözleşmeden dönebilecek" diyen Ağaoğlu, "Bu konuda daha önce çok şikayet geliyordu. Kredi sözleşmesini imzaladıktan sonra aile yakınlarıyla görüştüğünde aslında heyecanla yanlış yaptığını, bütçesinin o taksitleri ödemeye müsait olmadığını anlıyor ama caymak istediğinde de cayamıyordu. Şimdi getirilen bu imkan tüketicileri bu konuda rahatlattı" şeklinde konuştu.


Ağaoğlu, insan hayatında vefat, kanser, medeni durum ve aile yapısında sarsıntı gibi beklenmedik gelişmeler yaşanabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:


"Bu noktada caymak istediğinde cayamıyordu. Şimdi 14 gün süreyle getirilen bu cayma hakkı, önemli bir imkan. Ayrıca, bununla da sınırlı değil. Yeni düzenleme, tüketicilerin özellikle konut kredilerinde teslim zamanına kadar cayma imkanı bulunduğunu da hüküm altına aldı. Bu, şu...