03 / 05 / 2024

kredi taksitlerini kiradan indirmek

kredi taksitlerini kiradan indirmek

Miras kalan evin kat karşılığı müteahhide verilmesi durumda vergi ödenmiyor

Hangi bankalar konut kredisi taksitlerini erteliyor?

Dün koronavirüsün ekonomik etkilerini hafifletmek için kamu bankalarının öncülüğünde yedi banka konut kredisi taksitlerini erteleme kararı aldı. Hangi bankalar kredi taksitlerini erteliyor?

VakıfBank konut kredisi taksitlerini kaç aya kadar erteliyor?

VakıfBank talep edilmesi halinde bireysel konut kredisi müşterilerinin kredi taksitlerini üç aya kadar faizsiz şekilde ertelediğini açıkladı.

Ev almak mı kirada oturmak mı?

‘Kirada oturmak mı, yoksa ev sahibi olmak için bir adım atmak mı?’ sorusu kafamızı sıkça meşgul eden sorular arasında. Son zamanlarda konut kredisi faizleri düşünce, konuta olan talep de arttı. Peki kredi çekip kiradan kurtulmak mı, mevduatta kalıp kiracı olmak mı daha mantıklı?

Tem Avrasya konut fiyatları 2018!

17 ve 18 katlı altı blok olarak dizayn edilen Tem Avrasya Evleri'nde evinizi şimdi alırsanız, 2019'a kadar kredi taksitlerini bankaya firma kendisi ödüyor..

Ziraat Bankası'ndan ilk yıl sadece faiz ödemeli konut kredisi!

Ziraat Bankası, İlk Yıl Sadece Faiz Ödemeli Konut Kredisi kampanyası başlattı. Kampanya yeni ev eşyaları için paraya ihtiyacı olanlara, kredi taksitlerini zorlanmadan ödeme imkanı sunuyor.

İnistanbul'da 2017 kampanyası başladı!

Nef ve İş GYO’nun ortak projeleri İnistanbul’da yeni bir kampanya başladı. İnistanbul’da, daire alacaklar kredi taksitlerini teslimden sonra ödemeye başlayacak. İnistanbul’un ilk projesi Gala, Aralık 2017’de teslim edilecek.

Konut kredisi borcu olan, yeni konut kredisi çekebilir mi?

Konut kredisi ödemeleri devam eden bir kişi, kredi notu banka kriterlerine uygunsa ve geliri kredi taksitlerini ödemek için yeterliyse ve kanuni olarak da borçlan gelirine göre belirlenen sınırların içindeyse, yeni bir konut kredisi çekebilir.

Toya Moda'da erken alan kazanıyor!

Toya Moda’nın Aralık 2016 teslimat garantili kampanyası ile ev alanlar, ne kadar erken davranırsa o kadar çok kazanıyor; teslimata kadar tüm kredi taksitlerini Toya Yapı ödüyor.

Toya Moda ödeme tablosu!

Konum bilgisine göre Atatürk Havaalanı’na 3 dakika kadar uzaklıkta bulunan projede 426 daire yer alıyor. Toya Moda ödeme tablosu kapsamında teslime kadar kredi taksitlerini Toya Moda ödüyor.

Hi-Fit Dumankaya fifti fifti kampanyası detayları!

Toplam 20 bin metrekare arsa üzerinde yükselen proje İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir'de inşa ediliyor. Hi-Fit Dumankaya fifti fifti kampanyası detayları kapsamında kredi taksitlerini Dumankaya ödüyor.

Aile konutu üzerine konulan ipoteğin kaldırılması!

İstanbul’da bir kişi evini ipotek göstererek özel bir bankadan ihtiyaç kredisi çekti ancak kredi taksitlerini vadesinde ödeyemedi. Kredi borcunu ödeyemeyince banka icra takibi başlattı.

Konut kredisi devredilebilir mi?

Bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olmak için kredi kullanan vatandaş kredi taksitlerini ödeyemez hale gelebiliyor. Bu durumda evin satış sürecinde konut kredisi de devredilebilir mi?

Mai Residence'da 3 bin 500 liraya dairenizi hemen alın!

Taksitlerinizi ödemeye, 1 sene sonra, evinize taşınınca başlayın. 3500 liraya konut sahibi olma imkânı sunan FerYapı’nın, kredi taksitlerini 1 sene ötelediği kampanyası yoğun ilgi görüyor.

kredi taksitlerini kiradan indirmek Haberi

kredi taksitlerini kiradan indirmek

Para faizsiz ev kirasız olamaz


Ev sahibine 100 bin lira borç verdim. Faiz almıyorum ama kira da ödemiyorum. "Para faizsiz, ev kirasız" şeklindeki bu olayda vergi var mı?


Evet var! Kira vermeden oturduğunuz evin, "emsal kira bedeli" kadar, faiz geliri elde etmiş sayılıyorsunuz. Bu faizi "alacak faizi" olarak yıllık gelir vergisi beyannamesi ile izleyen yılda 1-25 Mart 2013'de beyan edip, gelir vergisi ödemeniz gerekiyor. Bu konuda 104 No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde ayrıntılı açıklama yer alıyor.


Oğlum habersiz evlendi kızıma arsa bırakabilir miyim?


Oğlum bize haber vermeden, istemediğimiz üstelik de yoksul bir ailenin kızıyla evlendi. Annesinin de benim de morallerimiz sıfır. Halbuki ben ona fabrikatör bir arkadaşımın tek varisi olan kızını alacaktım. Tek tesellimiz, dünya tatlısı kızımız.

İstanbul'da 8-10 milyon dolar değerinde güzel bir...