06 / 05 / 2024

krediden vazgeçme süresi

krediden vazgeçme süresi

Yeni Tüketici Kanunu' nun yürürlüğe girmesi ile tüketiciler, kredi sözleşmesi imzaladıktan sonra 14 gün zarfında her hangi bir cezai şarta muhatap olmadan sözleşmeden dönebilecek mi?

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

İhlas Holding kurumsal yönetim derecelendirme sözleşme süresi uzatıldı!

İhlas Holding ile JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. arasındaki kurumsal yönetim derecelendirme sözleşmesinin süresi 8 Aralık 2020'ye kadar uzatıldı...

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi!

Kira sözleşme süresi dolacak kiralamalarda kiranın yenilenmeyeceğini kim, ne zaman bildirebilir? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi..

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Satış vaadi sözleşmesinde zamanaşımı süresi!

Satış vaadi sözleşmesi, alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının taraflarca belirlenen bir bedel karşılığında taşınmazın satışını yapmayı vaad ettiği sözleşme oluyor. Peki, satış vaadi sözleşmesinde zamanaşımı süresi nedir?

Kooperatif yönetim kurulu görev süresi!

Kooperatiflerde oluşturulan yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak nitelendiriliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu görev süresi kaç senedir?

Kira sözleşmesi süresi ne kadardır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme kira sözleşmesi oluyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi süresi ne kadardır?

Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi!

Ölüme bağlı tasarrufun iptali ve tenkisi için dava açılabiliyor. Dava açma koşulları Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur? Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi ne kadardır?

krediden vazgeçme süresi Haberi

krediden vazgeçme süresi

"Yeni Tüketici Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle tüketiciler, kredi sözleşmesi imzaladıktan sonra 14 gün zarfında herhangi bir cezai şarta muhatap olmadan sözleşmeden dönebilecek" diyen Ağaoğlu, "Bu konuda daha önce çok şikayet geliyordu. Kredi sözleşmesini imzaladıktan sonra aile yakınlarıyla görüştüğünde aslında heyecanla yanlış yaptığını, bütçesinin o taksitleri ödemeye müsait olmadığını anlıyor ama caymak istediğinde de cayamıyordu. Şimdi getirilen bu imkan tüketicileri bu konuda rahatlattı" şeklinde konuştu.


Ağaoğlu, insan hayatında vefat, kanser, medeni durum ve aile yapısında sarsıntı gibi beklenmedik gelişmeler yaşanabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:


"Bu noktada caymak istediğinde cayamıyordu. Şimdi 14 gün süreyle getirilen bu cayma hakkı, önemli bir imkan. Ayrıca, bununla da sınırlı değil. Yeni düzenleme, tüketicilerin özellikle konut kredilerinde teslim zamanına kadar cayma imkanı bulunduğunu da hüküm altına aldı. Bu, şu...