06 / 05 / 2024

kredilerdeki artış miktarı 2013

kredilerdeki artış miktarı 2013

Türkiye'de geçen yıl tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları yüzde 35,6 artarak 28 Aralık itibarı ile 91 milyar 353,1 milyon YTL'ye çıktı. Konut kredileri ne kadar arttı?

Fahiş kira artışlarının sonuna mı gelindi? 'Yüzde 15'e varan düşüşler söz konusu'

Son dönemlerde kiralık konutlarda fiyatlar oldukça yükselirken, gayrimenkul uzmanları yaptıkları açıklamalarda fiyat artışlarının durduğunu, hatta bir miktar esneme yaşandığını söylüyor...

Yerinde dönüşümde flaş gelişme! Bakan Özhaseki kredi ve hibe miktarının artırıldığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" kampanyasına ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Özhaseki, deprem bölgesindeki projelerde hibe ve kredi miktarının konutlar için arttığını bildirdi. 

Garanti Bankası emekli promosyon miktarını açıkladı. Aniden gaz artırdı

Özel bankalar tarafından emekli vatandaşlara verilecek promosyon miktarları açıklanmaya başladı. Arkadan gelen Garanti Bankası da gaz artırdı.

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Nakit paraya sıkışan vatandaş çareyi borçta arıyor, bireysel krediler tam gaz artıyor!

Bankaların vatandaşa kullandırdığı bireysel kredilerdeki artış rekor seviyeye ulaştı. 2023 yılının ilk 3 ayındaki artış geçen yılın aynı dönemine göre 6 kat birden artarak 319 milyar liraya ulaştı.

Et fiyatları rekora koşuyor! Yılbaşından bu yana artış miktarı dudak uçuklattı!

Geçtiğimiz yıl enflasyonla birlikte hızla yükselen et fiyatları, son iki ayda ise rekor seviyede yükseldi.  Peki et fiyatlarına yılbaşından bu yana ne kadar zam geldi?

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Emekli promosyonunda çılgın artış! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank promosyon miktarını peş peşe açıkladı!

Türkiye'de bankalar arası emekli maaşı promosyon yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 yıl için ödenen promosyon miktarı 5 bin TL'ye yükseltildi.

Emekli promosyonunda artık son, bitti almayan kalmasın! ING Bank promosyon miktarını açıkladı

Emekli promosyonlarında artık sona geliniyor. Promosyondan son olarak yararlanmak isteyen vatandaşlar için de art arda duyurular yapılıyor. ING Bank da emekli promosyon miktarını açıkladı.

Ne 2 bin ne de 4.500 TL! Kuveyt Türk emekli promosyon miktarını açıkladı: Acil acil bakın

Bankalar emekli promosyonlarını art arda açıklamaya devam ediyor. Emekli promosyon miktarını açıklayan bankalardan biri de Kuveyt Türk oldu. İşte Kuveyt Türk tarafından emeklilere verilecek promosyon tutarı.

TMO'nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 2022 buğday ve arpa alımlarında çiftçilere ödenecek prim miktarını açıkladı. Geçtiğimiz ay alım fiyatlarını artıran TMO, çiftçilerin prim ödemelerini alabilmeleri için yapmaları gerekenleri resmen duyurdu.

Çifçilere kötü haber! Bir yılda rakamlarda oluşan artış belli oldu

Çiftçilerin üretim yaparken en çok harcama yaptıklar mazot, gübre, yem ve işçilik ücretlerinde bir yılda oluşan artış miktarını TÜİK açıkladı.

kredilerdeki artış miktarı 2013 Haberi

kredilerdeki artış miktarı 2013


Bir önceki yıl tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları 67 milyar 356,4 milyon YTL idi.


Aynı dönemde tüketici kredileri yüzde 42,1 artarak 65 milyar 585,6 milyon YTL'ye, bireysel kredi kartları yüzde 21,5 yükselerek 25 milyar 767,4 milyar YTL çıktı.


2006 yılı sonu itibarı ile tüketici kredileri 46 milyar 151,1 milyon YTL, bireysel kredi kartları 21 milyar 205,3 milyon YTL idi.


Tüketici kredileri kapsamında konut kredileri yüzde 39,1 artarak 30 milyar 823 milyon YTL ye, diğer krediler yüzde 64 artarak 28 milyar 900,3 milyon YTL'ye çıkarken, taşıt kredileri yüzde 7,9 azalarak 5 milyar 862,3 milyon YTL...