02 / 05 / 2024

Kredili evin devri

Kredili evin devri

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor!

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor. Kurulacak ‘Taşınmaz Değerleme Sistemi’ ile her şehir ve ilçeye hatta mahalleye özel değer haritaları çıkarılacak.

Bade İşçil-Malkoç Süalp çiftinin arası Etiler’deki ev yüzünden açıldı!

Bade İşçil ile Malkoç Süalp, şimdi de Etiler’deki evin devri için birbirlerine girdi. Eşiyle bir kez daha mal yüzünden karşı karşıya gelen İşçil, oğlu Azur’u da alarak Büyükada’da yaşayan ailesinin yanına gitti.

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Kredili tapu nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olabilmek için hem kişinin gelirinin hem de kredi kullanılacak evin kredi koşullarına uygun olması gerekiyor. Peki,kredili tapu nedir?

Miras kalan evin anneye devri mümkün müdür?

Miras Hukuku gereğince, vefat durumunda miras, miras bırakanın yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasçılıkta, mirasçılık sırası bulunuyor. Peki, miras kalan evin anneye devri mümkün müdür? İşte yanıtı..

Taşdevri Yapı Onarım ve İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşdevri Yapı Onarım ve İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, S. İlker Soner, Şevket Yazkan tarafından 40 bin TL'lik sermaye ile 14 Temmuz'da kuruldu.

Kooperatif hisse devri sözleşmesi!

Kooperatif üyesi, üyeliği devralmak isteyen kimse ile sözleşme imzalayarak kooperatif hissesinin devrini gerçekleştirebiliyor. Peki kooperatif hisse devri sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte kooperatif üyelik devri sözleşmesi..

Kooperatif hisse devri nasıl olur?

Kooperatif ortaklığını devredilebilinyor. Hisse devir alacak kişinin, ortaklık şartlarını taşıması halinde, yönetim kurulu bu kişiyi ortaklığa kabul etmek zorunda kalıyor. Peki kooperatif hisse devri nasıl olur?

Babadan oğula tapu devri masrafları!

Babadan oğula tapu devri, "hibe" ile yapılabiliyor. Bu işlemin harç bedeli yüksek olması nedeni ile yapılan devir "satış" olarak gösterilerek hibe harcından daha az oranda harç ödenebiliyor. İşte babadan oğula tapu devri masrafları...

EVKA-1'e yığılan kaya ve molozların bazıları bir evin üzerine düştü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, "Sosyal Yaşam Kampusü" projesinin inşaatı nedeniyle EVKA-1'e yığılan kayalar ve molozlar vatandaşları tehdit ediyor. Tamamlanmayan istinat duvarından düşen kayalar bir evin duvarını yıkarak maddi hasara neden oldu.

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Aile içinde taşınmaz mallara ait tapu satışı yapılabiliyor. Peki, aile içinde babadan oğula tapu devri nasıl olur? Babadan oğula tapu devri için ne kadar harç ödenir?

Kredili evin devri Haberi

Kredili evin devri

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Kullandığınız kredinin teminatı olarak banka kredinizin tamamı ödenene kadar ipotek ile krediyi güvence altına alıyor. Kredinin tamamının ödenmesi halinde konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor. 


İpotek kaldırma işlemi öncelikle bankadan evin kredisinin bittiğine dair ipotek fek yazısı almakla başlıyor. İpotek fek yazısı banka tarafından verilen kredi borcunun bittiğini gösteren belge olarak biliniyor. 


Tapu dairesinden alınan ipotek fek yazısı ile taşınmaz üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi bitmeden konutun satışı ya da devri mümkün mü?


Kredili evin tapu devri!

İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Başka bir yöntem ise,  eski kredi kapatılarak, yeni malik adına...