07 / 05 / 2024

kredili evin satın alınması

kredili evin satın alınması

Konut sahibi olmak isteyen kimselerin başvurduğu yollardan biri de "kredi borcu olan evi almak" oluyor. Peki, kredi borcu olan evin satışı nasıl yapılır? Kredi borcu olan ev nasıl alınır?

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Mayıs 2021'de hangi ilde ne kadar kredili konut satıldı?

Kovid-19 salgını döneminde ertelenen talep ve yükselen faizle kredili konut satışlarının 78 şehirde yavaşladığı ifade edildi. Peki Mayıs 2021'de hangi ilde ne kadar kredili konut satıldı?

Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı!

Sosyetik güzel Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı. Brooklyn bölgesinde yer alan evin fiyatı 395 bin dolar. 

Kredili konut satışlarında yeni rekor!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 rakamına ulaştı ve tarihi rekor kırıldı. İpotekli (kredili) konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 900,6 artarak 130 bin 721 oldu. 

Temmuz ayında kredili konut satışı yüzde 1000 arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Temmuz ayında kredili konut satışının 141 bin 434 işlemle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1000 arttığını açıkladı.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

kredili evin satın alınması Haberi

kredili evin satın alınması

Kredi borcu olan ev nasıl alınır?

Günümüzde birçok kişi, kredi kuruluşlarından veya bankalardan konut kredisi kullanarak mesken sahibi olabiliyor. Konut sahibi olmak isteyen kimselerin başvurduğu yollardan biri de "kredi borcu olan evi almak" oluyor.


Kredi borcu olan evin alınması, kredi çeken ev sahibinin kredi borcunu ödeyememesi veya evi birtakım nedenlerden dolayı elden çıkarmak istemesi sonucunda söz konusu olabiliyor. Sonuç olarak kredi kullanılarak satın alınmış konut, borç devam ederken bir başkasına satılabiliyor. Peki, kredi borcu olan evin satışı nasıl yapılır? Kredi borcu olan ev nasıl alınır?


Kredi borcu devam eden ev krediyle nasıl alınır?

Söz konusu evin ipoteği kaldırma ve yeni kredi talebinde bulunma:

Alıcı ve satıcının anlaşması sonucunda evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için alıcı elindeki nakit parayı satıcıya verir ve bu parayla bankadaki kredi...