29 / 04 / 2024

Kredinin Geri Ödenmesi

Kredinin Geri Ödenmesi

21 Eylül 1991 tarihinde 20998 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği kapsamındaki hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz..

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline 'Hayat Pahalılığı' dolayısıyla her ay 45 bin TL tazminat ödenmesine ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek. İşte ayrıntılar...  

150 bin lira faizsiz kredinin detayları netleşiyor! Yaş sınırı olacak

Yeni evlenecekler merakla 150 bin TL evlilik kredisinin ne zaman çıkacağını bekliyor. Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları netleşirken yaş sınırı da koyulacağı ifade ediliyor. İşte tüm detaylar...

Emekliye o bankadan 7 bin TL! Geri ödemesi aylık 213 TL!

Kredi çekmek isteyen dar gelirliler ve emekliler için bankaların kampanyaları 6.000 TL’den başlıyor. QNB Finansbank'tan 7.682 TL maliyetli kredinin geri ödemesi aylık 213 TL’ye, Akbank'tan çekilen 8.000 TL kredinin ödemesi 222 TL'ye geliyor geliyor.

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca kişi bu ayrıntıyı bilmiyor.  Kredinin ödenmesini garantilemek için bankanın yaptırdığı hayat sigortasını itiraz etmeniz halinde geri alabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Nereye başvurmak gerekli?

Vakıfbank’tan özel sektör çalışanı, kamu personeli ve emeklilere 36 aya kadar vadeli, esnek ödemeli kredi

Vakıfbank, düzenlediği kampanya ile tüm ihtiyaçlar için 36 aya kadar vadeli ve cazip faizlerle ihtiyaç kredisi veriyor. Peki bu kredi için başvuru şartları ve alınan kredinin geri ödemesi nasıl yapılacak?

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

KYK borçlarına enflasyon darbesi! 50 bin liralık borç 150 bin lira oldu

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemeli kredi alan milyonlarca genci yine enflasyona kurban verdik. Üniversite yıllarının başında 50 liraya imza atılan kredinin geri ödemesi 3 katından fazla artarak 150 bin lirayı geçti.

Son 5 yıl içinde tapu harcı ödeyenler dikkat! Fazladan ödenen tapu harcı geri alınabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken ödenmesi gereken tapu harcı, kimi zaman fazla hesaplanarak kişilerin yüksek miktarlar ödemesine sebep olabiliyor. Peki, tapu harcını fazla ödeyenler ne yapacak? Bu ödeme geri alınabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Bankalardan beklenen açıklama geldi! Şubeye gelen herkese 14.500 lira!

İhtiyaç kredisi, diğer kredilere göre başvuru prosedürleri ve kullanım alanları açısından daha avantajlıdır. İhtiyaç sahibi vatandaşların kolay yoldan başvurarak ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olan kredinin geri ödemeleri ve taksitlendirmeleri de hesaplıdır...

12 ay geri ödemesiz konut kredisi sıfır konutta kaldırıldı!

Kamu bankaları tarafından ikinci el konutlar için verilen kredinin faizi yüzde 0,87'ye çıktı. Ayrıca 12 ay geri ödemesiz konut kredisi uygulaması sıfır konuttan kaldırıldı.

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme!

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme için tüketiciye büyük kolaylık sağladı. Banka erteleme faizin kredinin geri kalanına bölerek müşterilerine kolay ödeme planları sunacak.

Bankalardan 'ekspertiz ücretlerinin iadesi' talebi!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bankalardan ev kredisi kullananlarda alınan ekspertiz ve ipotek bedellerinin tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini açıkladı...

700 bin konutta ucuz kredi fırsatı!

Konut kredisi faizleri devlet bankaları öncülüğünde yüzde 0.99’a düşürülüyor. Türkiye’de krediye uygun 700 bin konutluk stok mevcut.  Kampanyayla 200 bin TL kredinin geri ödemesinde 60 bin TL tasarruf olacak.

Kredinin Geri Ödenmesi Haberi

Kredinin Geri Ödenmesi

YÖNETMELİK


TOPLU KONUT FONUNDAN ŞEHİT AİLELERİNE, MALULLERİ İLE DUL VE YETİMLERİNE AÇILACAK FAİZSİZ KONUT KREDİSİ YÖNETMELİĞİ

Amaç ve Kapsam

Madde 1 - Bu Yönetmelik; 16/06/1985 tarih ve 3233 sayılı "04/07/1934 tarih   ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesi Hakkında Kanun", 12/04/1991 tarih ve 3713 sayılı "Terörle Mücadele Kanunu" ile 10/05/1990 tarih ve 3645 sayılı "2985 sayılı Toplu Konut Kanununa Bir Ek Madde İle Bir      Geçici Madde  Eklenmesine  Dair Kanun" kapsamına giren, şehit olan veya hayatını kaybedenlerin aileleri ile malul olanlar yahut bunların ailelerine  Toplu Konut Fonundan açılacak faizsiz konut kredisine ilişkin usul ve esasları kapsar.

Kısaltmalar

Madde 2 - Bu Yönetmelikte yer alan kısaltmalar;

Fon : Toplu Konut Fonunu,

Kredi : Toplu Konut...