27 / 04 / 2024

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, banka kredisiyle konut satın alan tüketicilere yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısında bulundu.

Krediyle konut almak hayal mi oluyor? 

Açıklanan resmi rakamlara göre 2024 yılının Şubat ayında ipotekli konut satışı 8 bin 827 şeklinde gerçekleşti. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, kredili satışların adedinde artış görülmesine rağmen kredi miktarının gerilediğini kaydetti.

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

Konut kredisi faizleri uçuşa geçti! Şimdi krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar ne diyor?

Banka banka konut kredisi faizleri sık sık güncelleniyor. Peki bu faizlerle konut kredisi çekilir mi? İşte ayrıntılar... 

Konut kredisi faizleri zirve yaptı, krediyle konut almak isteyenlerin sayısı azaldı!

ATSO Başkanı Ali Bahar, TÜİK tarafından açıklanan konut satış verileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında konut satışında yaşanan gerilemeye dikkat çeken Başkan Bahar, krediyle konut almak isteyenlerin sayısının azaldığını da sözlerine ekledi.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Konut kredisi kullanacaklar aman dikkat! Merkez Bankası tek tek açıkladı! Bu yıl...

Merkez Bankası tarafından yayımlanan, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin beklentilerinin yer aldığı "Banka Kredileri Eğilim Anketi"nde konut kredileri ile ilgili beklentiler de açıklandı. İşte krediyle ev alacakları yakından ilgilendiren o anket...

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Konut kredisinde stoklar eriyor, faizler el yakıyor!

Faizdeki rekor artış ve erişimin zorlaşmasıyla beraber konut kredisi stoku erimeye başladı. Konut satışları tarihi dip seviyelere indi. En sert düşüş krediyle alınan konutlarda. Baskılanan talep nedeniyle satışların düşmesine karşın artan maliyetler sebebiyle ev fiyatları yüksek seviyesini koruyor.

Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat! Yüzde 40’a varan fiyat indirim!

Konut kredisi ile yeni ev sahibi olan EYT’lilerin, (Emeklilikte yaşa takılanlar) emlak vergisi muafiyeti yanında bir avantajı daha bulunuyor. 

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

Orta gelirliye konut kampanyasında finansman desteğinde flaş gelişme! Resmen yayımlandı

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle Hazine, kampanya kapsamında ev alanlara ilk üç yılda taksidin hane halkı gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı kadar destek verilecek.

Yeni Evim kampanyasıyla konut alacaklara 18 milyar TL’lik hazine katkısı!

Orta gelirlilere yönelik olarak başlatılan ‘Yeni Evim’ kampanyası ile konut alanlara sağlanacak destek miktarı da netleşti. Hazırlanan kanun teklifine göre, ilk 3 senedeki finansman taksit tutarı hane gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı Haberi

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı

Banka kredisiyle konut satın alan tüketicilere yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısında bulunan TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, "Banka kredisiyle konut satın alan tüketiciler, beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler" dedi.


Banka kredisiyle konut satın alan tüketicilerin, beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabilecekleri, bu durumu yaşamamaları için belediye ve tapu müdürlüklerine dilekçe vererek düzeltme yapmaları gerektiği bildirildi.


Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinin son gününün 30 Kasım olduğunu belirterek, tüketicileri gecikmemeleri konusunda uyardı.


Özellikle konut kredisi çekenlerin emlak vergisini öderken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kolçak, "Banka kredisiyle konut satın alan tüketiciler, beyan...