29 / 06 / 2025

Krikor Balyan

Krikor Balyan

II. Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

Balyan Anıt Mezarı açıldı!

Balyan Anıt Mezarı açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Üsküdar Balyan Anıt Mezarı açılışı 1 Ekim'de!

18. ve 19. yüzyılda hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuşuyor.

Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul’da 100’e yakın tarihi yapının mimarı olan ve “İşin Ehli” diye bilinen Garabet Balyan’a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor

Mimar Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul'da 100'e yakın tarihi yapının mimarı olan ve "İşin Ehli" diye bilinen Garabet Balyan'a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor.

2006 yılında Adile Sultan Sarayı kültür merkezi olarak hizmete girecek!

Sultan Abdülmecid'in Kandilli sırtlarında Sarkis Balyan'a yaptırdığı Adile Sultan Sarayı, 2006 yılında 'Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı' adıyla yeni bir kültür merkezi olarak hizmete girecekmiş.

Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

Sultan 2. Abdülhamit'in Sarkis Balyan'a yaptırdığı ve aynı zamanda bombalı suikasta uğradığı caminin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Adnan Ertem, Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonun 2 yıl daha sürebileceğini söyledi.

Tophane Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı!

II.Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.Olası bir depremde ciddi zarar göreceği tespit edilen camiyi güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı!

II. Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nde restorasyon çalışmaları hızlandı.

1994 yılında Akaretler Evleri kaderine terk edilmiş!

1994 yılında Beşiktaş'taki tarihi Akaretler Sıra Evleri kaderine terk edilmiş. Mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi evler restore edileceği günü bekliyormuş.

Mimar Garabet Balyan'ın kayıp mezar taşı şantiyede bulundu!

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın "işin ehli" sözleriyle övdüğü Balyan ailesine mensup Dolmabahçe Sarayı'nın mimarı Garabet Balyan'ın kayıp mezar taşı Kartal'da İstanbul Belediyesine ait bir inşaat şantiyesinde ortaya çıktı.

1937 yılında Alemdağı Köşkü çocuk kampı olacakmış!

Sultan Abdülaziz döneminde Mimar Sarkis Balyan tarafından yaptırılan Alemdağı Av Köşkü 1946 yılında harap bir haldeymiş. 1937 yılında köşkün tamiri için gerekli meblağ tespit edildiğinde, köşk restore edilecekmiş.

Krikor Balyan Haberi

Krikor Balyan

II. Mahmut tarafından Krikor Balyan'a inşa ettirilen ve 1826'da hizmete açılan Nusretiye Camisi'nin şadırvan, muvakkithane ve sebili üzerine 1950'li yıllarda yapılan çimento harçlı çatı örtüleri kurul kararı doğrultusunda sökülürken, olası bir depremde ciddi zarar göreceği tespit edilen camiyi güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 


Vakıflar Genel Müdür Adnan Ertem,  yaptığı açıklamada, İstanbul'un en ince minarelerine sahip Nusretiye Camisi'nin restorasyonunun, bilim kurulları eşliğinde yapıldığını söyledi. 


Dışarıdan bakıldığında muazzam, eksikliği ve sıkıntısı olmayan bir yapı olarak görünen Nusretiye Camisi'ni başlangıçta restorasyon programına almayı düşünmediklerini ifade eden Ertem, "Restorasyon programına alınca gördük ki yapının duvarları bağdadi ve tamamen çürümüş. Sadece taşıyıcı kolonlar üzerinde duruyordu yapı. Bunu ancak sıva rastası yaparak görebildik. Sıvayı söktük ve bunu gördük. Bundan sonra restorasyon bambaşka bir yöne gitti. Yeniden proje yapmak...