06 / 05 / 2024

Kripto para borsaları düzenleme

Kripto para borsaları düzenleme

Avukat Serkan Günel, Cumhuriyet Gazetesi'nde kripto para piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

Kripto para borsalarının Türkiye’de reklam yapması, müşteri hizmetleri, sosyal medya paylaşımları ve Türkçe dil desteği sunması konusunda önemli düzenlemeler getirileceği açıklandı.

Kripto para piyasasında deprem! Dev şirket o pazardan çekildi 

Kripto para piyasasında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip ve dünya genelinde popülerlik kazanmış kripto para borsalarından biri olan Binance, beklenmedik bir şekilde Kanada pazarından çekilme kararı aldı. İşte detaylar.

Bitexen'de depremzedeler için Kripto Para Cüzdan Desteği

 Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından kurum ve kuruluşlardan yardım ve kampanya sağanağaı başladı. Bu kurumlardan biri de  Türkiye'nin en büyük kripto para  borsalarından Bitexen, 10 ili etkileyen deprem afeti akabinde 3 büyük yardım kuruluşu ile iş birliği yaptı.

Kripto para borsası FTX’ten şok duyuru! 415 milyon dolarlık kripto para çalındı!

Kripto para borsaları ile ilgili gelen olumsuz haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ancak son gelen bir haber, yatırımcıların tadını iyice kaçıracak türden. Son dönemlerde ismi sürekli skandallarla anılan kripto para borsası FTX ile ilgili piyasaları sarsacak çok önemli bir gelişme daha yaşandı.

Kripto para piyasası için müjde!

Kripto para piyasası için Japonya'da müjde geldi! Japonya kripto para borsalarının coin listelemelerini daha kolay hale getireceklerini bildirdi.

24 saatte yarım milyar dolar çalındı! İşte kripto para krizinde son durum!

En büyük kripto para borsalarından FTX’te yaşanan likidite sorununun basına yansımasının ardından ABD'de iflasını açıklamıştı. Bunu duyan yatırımcıların ve kullanıcıların paralarını almak için mahkemeye başvurmasının üzerinden 24 saat bile geçmeden sistemden yarım milyar dolar çekildi.

Netflix'te kripto para dönemi! İşte WhiteBIT-Netflix ortaklığının detayları

Avrupa’nın en popüler kripto para borsalarından biri olan Ukrayna merkezli WhiteBIT,  abone sayısı ile dikkat çeken ve ikonik bir marka haline gelen Netflix ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Avrupa’daki kulanıcılar Netflix'e kripto para ile ödeme yaparak abone olabilecek!.

Uzmanından uyarı: Sahte kripto para borsalarına dikkat edin!

Son zamanlarda artan kripto dolandırıcılığına ilişkin AztecGoldHero Kurucusu ve kripto para uzmanı Ferruh Danacı, yatırımcıları uyardı.  Danacı, “Yatırımcıların işlem yapmak için seçtikleri borsa hakkında dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Yatırım için en düşük komisyon hangi kripto borsasında? Kripto para yatırımcıları dikkat

Kripto para piyasasında seyreden düşüş trendine rağmen Bitcoin ve diğer kripto paralara olan talep giderek artarken yatırımcılar için en düşük komisyonu hangi kripto para borsaları uyguluyor? Komisyon fiyatlarını hangi faktörler etkiliyor? 

Blatform'dan Dubai’ye kripto para borsası yatırımı: Genesisx ile ortak oldu

Singapur merkezli blockchain servis sağlayıcı Blatform, Dubai’de bir kripto para borsasının lisansına sahip Genesisx ile ortak oldu. Şirket daha sonra yakın coğrafyalarda kurulum sürecinde olduğu diğer kripto para borsalarını da hayata geçirmeyi amaçlıyor. 

Global kripto para borsası KuCoin Türkiye’de faaliyete başladı

Kripto para sektörünün önde gelen borsalarından KuCoin, resmi olarak Türkiye faaliyetlerine başladı. Global kripto para borsası uzun süredir Türkiye’de aktif olarak hizmet sunuyordu.

Kripto para borsası KuCoin Türkiye’ye adım attı!

Kripto para piyasasının önde gelen borsalarından KuCoin, resmi olarak Türkiye faaliyetlerine başladı. Dünyanın 5. büyük spot işlem borsası olan KuCoin, 207 ülkeden 10 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. 

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Japonya tarafından kripto para platformlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı ve Rusya ile Belarus'a ilişkin yaptırımlara uyum sağlamalarının altı çizildi.

Kripto para borsaları düzenleme Haberi

Kripto para borsaları düzenleme

Avukat Serkan Günel, Cumhuriyet Gazetesi'nde kripto para piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

İşte Av. Serkan Günel'in 'Kripto Varlıklar ve Borsaları' başlıklı yazısı...

‘Kripto Paralar’ (Varlıklar) hem tanım hem de düzenleme açısından tamamen hukuki düzenlemelerden ari gelişiyor ve adeta doğal hukuk teorisinin pratiği gibi işliyor. Esasen blokzincir (blockchain) teknolojisi gibi muazzam teknolojinin, işin yalnızca bir boyutu olan kripto varlıklarla belirtilmesi üzücü bir durum. 

Bir yandan insanlara kolay para kazandıran kripto varlıklar, kişilere bir taraftan da hesabını sormakta zorluk çektikleri hırsızlık veya dolandırıcılık suçlarıyla karşı karşıya bırakıyor. Kanuni ve teknik tanımlamalarına bakıldığında “para” niteliğinde olmayan kripto paralar için ‘Kripto Varlık’ tanımının kullanmasının daha doğru olduğu düşünülüyor olsa da bu konuda değişmesi gerekenin “para” kavramı olduğu da düşünülebilir. Fakat şu anki durumda kripto...