28 / 04 / 2024

kripto para madenciliği

kripto para madenciliği

Cambridge Alternatif Finans Merkezi son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili yaptığı araştırmayla, en fazla pay sahibi olan ülkeleri gösterdi. İşte o araştırmanın detayları...

Bitcoin madenciliğinde yeni fırsat!

Bitcoin madenciliği fazla elektrik tüketimi nedeniyle son günlerde gündem olmaya devam ediyor. Birçok kurum yeni kaynaklar bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul'da kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar ele geçirildi!

Mega kent İstanbul'da gerçekleştirilen kripto para operasyonunda, kripto para madenciliğinde kullanılan cihazlar ele geçirildi...

İran'da gayriresmi şekilde yılda 1.1 milyar dolarlık kripto para üretiliyor!

İran Meclisi Ekonomik Komisyonu, kripto para madenciliği endüstrisinin durumu ve kripto para ticaretinin ülkedeki konumuyla ilgili bir rapor hazırladı.

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Bitcoin madenciliğinde ilk ölüm! 

Taylan'da Bitcoin madenciliği ile uğraşan  26 yaşındaki Danai Makmek, madencilik faaliyeti sırasında yaşanan arıza sonrası elektriğe kapılarak hayatını kaybetti. 

Kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları enerjide dışa bağımlılık tetikliyor!

Enerjide dışa bağımlılığın kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları tetiklerken, tasarruf sahiplerinin de tasarruflarını kripto borsaları üzerinden yurt dışına çıkarmasına neden olduğu belirtildi.

Kripto madencileri Çin'den kaçıyor!

Çin hükümetinin kripto para madenciliğine yönelik aldığı kararlar nedeniyle ülkede kripto para madenciliği azaldı. 

Kripto para madencileri Elon Musk'la çalışmak isteyecek iddiası!

Son zamanlarda kripto paralar gündemden düşmüyor. Tesla CEO'su Elon Musk da yaptığı açıklamalarla kripto para piyasalarını sallıyor. Musk'ın kripto para madenciliği faaliyetinde bulunan bir şirketle yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Kripto paraların çevresel etkileri neler?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Kripto paraların çevresel etkisini azaltmak ve sınırlamak küresel müzakerelerin parçaları arasında olmalı" da diyen Panetta, sürdürülebilirliğe dikkat çekti.

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

Kripto para borsalarının Türkiye’de reklam yapması, müşteri hizmetleri, sosyal medya paylaşımları ve Türkçe dil desteği sunması konusunda önemli düzenlemeler getirileceği açıklandı.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketli günler devam ediyor. En çok tercih edilen kripto para birimlerinden Bitcoin, zor geçen bir haftanın ardından haftanın ikinci gününde 26 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Kripto para borsası Binance 1.000'den fazla çalışanını işten çıkardı!

Kripto para borsası Binance'den son dakika haberi geldi. Binance 1.000'den fazla çalışanı işten çıkardığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın! Altın mı almalı, kripto para mı? Uzmanlar tek tek cevapladı!

Altın ve kripto para yatırımcıları meydana gelen düşüşlerin sebeplerini ve bu düşüşün sürüp sürmeyeceğini merak ediyorlar. Kripto ve Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin akıldaki soru işaretlerini giderecek açıklamalarda bulundu.

TL değer kaybetti, Kripto piyasasında işlem gördü! 

Türk lirasındaki değer kaybı yatırımcıları farklı araçlara yönlendirmek zorunda kaldı.  Kripto para borsasında ise TL'nin etkisi haziran ayının başında belirli bir yüzdelik oranda kendini gösterdi. Bu ayın başında verilere göre TL, kripto varlık alım-satım işlemlerinde yüzde 10'luk bir dilimi oluştu

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

Kripto para borsasından 10'uncu yıla özel Lamborghini marka lüks spor otomobil çekilişi!

Küresel kripto para borsası Gate, onuncu yılında kullanıcılarına özel bir dizi çekiliş ve etkinlik düzenleyecek. Katılan kişiler Lamborghini marka lüks spor otomobil sahibi olabilecek.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

IMF’den Bitcoin’e onay çıkmadı! İşte açıklanan 9 maddelik kripto para eylem planı...

IMF, 9 maddelik kripto para eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Raporda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine yasal statü verilmemesinin nedeni de açıklandı! İşte detaylar...

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

FED başkan yardımcılarının şahin açıklamaları piyasalarda risk iştahının düşmesine sebep olmuştu. Peki kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

Bitexen'de depremzedeler için Kripto Para Cüzdan Desteği

 Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından kurum ve kuruluşlardan yardım ve kampanya sağanağaı başladı. Bu kurumlardan biri de  Türkiye'nin en büyük kripto para  borsalarından Bitexen, 10 ili etkileyen deprem afeti akabinde 3 büyük yardım kuruluşu ile iş birliği yaptı.

Deprem yardımı için kripto para cüzdanları oluşturuldu! BtcTurk'ten son dakika açıklaması!

BtcTurk tarafından, AFAD, Hayata Destek, Kızılay, Tider ve TOG’a, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) cinsinden kripto para yardımlarını kabul edebilmeleri amacıyla yardım cüzdanları oluşturulup teslim edildiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

kripto para madenciliği Haberi

kripto para madenciliği

İnternet ortamında satılan sanal para birimi şeklinde de bilinen kripto para veya coinler günümüzde de yaygınlaştı. Hatta bazı ülkeler resmi para birimlerini son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin yaptı. 

Cambridge Alternatif Finans Merkezi son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili bir araştırma yaptı. İşte o araştırmanın detayları...
 

Ülkemiz'de de kripto son zamanlarda sık sık gündeme gelen para birimleri ile ilgili çeşitli düzenlemeler bulunuyor. Kripto para furyası dünyada bu kadar revaçta iken, kripto para madenciliğinde en fazla pay sahibi olan ülkenin kim olduğu da oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Cambridge Alternatif Finans Merkezi yaptığı araştırmayla, en fazla pay sahibi olan ülkeleri ortaya çıkardı.

Söz konusu araştırma sonucu elde edilen...