02 / 05 / 2024

Kripto paralara yasak mı gelecek

Kripto paralara yasak mı gelecek

Rusya Merkez Bankası kripto varlıklara yönelik geniş çaplı bir yasak konusunda bastırırken iktidar tarafından yapılan bir araştırmada dünya genelindeki kripto varlıkların yüzde 12 civarının Ruslara ait olduğu belirlendi.

Kripto paralara vergi geliyor!

2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, dijital varlıkların vergilendirilmesi ve kripto varlık saklayıcıların düzenlenmesi hakkında maddeler bulunuyor. İşte detaylar...

Kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler geliyor! Kripto hesabı olanlar mutlaka baksın!

Küresel finansal sistem içinde kullanımı giderek yaygınlaşan kripto paraların takibi, vergilendirilmesi ve kullanıcılarının korunmasına yoğunlaşan yeni düzenleme çalışmaları tüm dünyada büyük bir hız kazandı.

Kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Kısa vadede mi, uzun vadede mi kazandırıyor? İşte doğru yatırımın püf noktaları!

Bybit, son yılların en gözde yatırım araçlarından kripto paralara ilişkin yatırımcıları bilgilendirici açıklamalarda bulundu. İşte kripto paralara doğru yatırım yapmanın kuralları, detayları haberimizde…

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar

Dolar ve altının hızlı yükselişi sonrası alım satım işlemlerinde makas farkı açıldı. Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar altın ve dolara endeksli kripto paralara yöneldi. 

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.

ABD TÜFE rakamları kripto paralara pozitif yansıdı!

Bir süredir küresel piyasalardan ayrışan kripto paralar, ABD’de açıklanan tüketici enflasyon verisinden sonra toparlandı. 

Kripto paralara ABD freni!

ABD’den arka arkaya gelen haberlerle kripto para piyasasında geri çekilme yaşandı. Peki kripto paralarda son durum ne?

Altın ve kripto paralardaki eş zamanlı yükselişin ardında ne var?

Dolar endeksindeki düşüş piyasalarda risk iştahını geri getirdi. Petrol, bakır ve altın fiyatları yükseliş trendine girerken kripto paralara yönelik talep de dikkat çekti.

Aman dikkat! Kripto paralara yatırım yaparken sakın tuzağa düşmeyin!

Uzun bir aranın ardından yeniden yükseliş ivmesini yakalayan kripto paralar, yatırımcılarını da heyecanlandırdı. Şimdi herkes bu yükselişin kalıcı olup olmadığını sorguluyor ancak yatırım yaparken mağdur olmamak için uzmanların bazı uyarıları var.

Kripto para hala cazip mi? Kimler kripto paralara yatırım yapıyor?

2022 yılında kripto paralar oldukça dalgalı bir seyir izledi. Yaşanan skandallardan dolayı kripto paralar bayağı bir kan kaybetti. Eski parlak dönemini kaybeden kripto paralara Türkiye’de ilgi nasıl? Tayvanlı WOOTR Genel Müdürü’nden bu konuda oldukça şaşırtıcı açıklamalar geldi.

Bitcoin ve Ethereum 2023'te bu rotayı izleyecek!

Yeni Yıl Beklentileri! Piyasaların amiral gemisi Bitcoin'de (BTC) ve Ethereum'da (ETH) 2023 yılı tahminleri neler? Yeni yıl kripto paralara iyi gelecek mi?

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Uzmanlar karamsar! Krito paralar eriyor mu?

Bitcoin yatırıcımları kar beklentisiyle borçlanarak, kripto paralara yatırım yapmaya devam ediyor ancak uzmanlardan yatırımcıları endişelendiren tahminler geldi.

Rusya'dan yaptırımlara yönelik kripto para hamlesi! Uluslararası ödemelerde kripto yasallaşsın!

Rusya'dan kripto paralara ilişkin dikkat çeken hamle. Rusya kripto paralarla uluslararası ödemeleri yasallaştırmak için adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Kripto paralara yasak mı gelecek Haberi

Kripto paralara yasak mı gelecek

Rusya Merkez Bankası kripto varlıklara yönelik geniş çaplı bir yasak konusunda bastırırken iktidar tarafından yapılan bir araştırmada dünya genelindeki kripto varlıkların yüzde 12 civarının Ruslara ait olduğu belirlendi. Bloomberg'de yer alan habere göre; Rusya Merkez Bankası kripto yasağı için baskı uygularken iktidar yetkilileri kripto sektörünü düzenlemek amacıyla yeni bir plan hazırlığına girdi. Bu hazırlıklar kapsamında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Ruslar toplam 16,5 trilyon ruble yaklaşık 214 milyar dolarlık kripto paraya sahip.

Küresel varlıkların toplam miktarının yaklaşık yüzde 12'ye eşdeğer gelen bu rakam, hükümetin kripto piyasasını yasaklamasının önüne geçiyor. Bloomberg’e konuşan iki Kremlin aktardığı baz alındığında bu miktar geçtiğimiz ayın en büyük kripto borsalarının kullanıcı bilgileri analiz edilerek hesaplandı.

Her şeye rağmen yatırımların yapısı sebebiyle Rus vatandaşlarının elinde ne miktarda kripto...