02 / 05 / 2024

kripto parayı yasallaştıran ülkeler

kripto parayı yasallaştıran ülkeler

Kripto paraların yasallaşması için ülkeler tarafından adımlar atılmaya devam ediyor. El Salvador'dan sonra şimdi de Tanzanya'da kripto paraların yasallaşması için hazırlıklara başladı. 

Kripto piyasasında canlanma! Bitcoin son 6 ayın zirvesine tırmandı!

Kripto piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip varlığı olan Bitcoin 6 haftanın en yüksek seviyesini görürken, ralliye diğer kripto varlıklar da katıldı. Araştırmaya göre kripto parayı duyanların oranı yüzde 99’a ulaştı.

Dolar yorumları ile tanınan Selçuk Geçer'den kafa karıştıran açıklama: Dikkat sırat köprüsü ya düştün ya geçtin...

Dolar ve OVP hakkında kritik değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bu yorumlardan birisi de Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. Geçer, yaptığı açıklamayla görenlerin kafasını karıştırdı...

MIUI 14 alacak tüm Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri! Güncel Liste!

Xiaomi, MIUI 14 güncellemesini hangi modellere göndereceğini açıkladı. Buna göre, Android 12 işletim sistemini çalıştıran tüm Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri, MIUI 14 güncellemesini alacak.

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Türk bilim insanları, her depremde konuşulan teoriyi resmen çürüttü! Meğer asıl gerçek buymuş!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Geomatik Mühendisliği alanında çalışan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerden önce atmosferde gerçekleşen elektron hareketlerini araştıran bir makale yayınladı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

Gümüş altını sollayacak! İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın!

Altın uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının gümüşün yılı olacağını söyleyerek altını sollayacağının sinyallerini verdi. Yatırımcıların kafası karıştı. Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselecek? Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın...

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Küçük ve orta işletmelere nefes aldıran destek! 20 bin TL tasarruf edeceksiniz

Türkiye'de meydana gelen ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesimlerden biri de şüphesiz küçük ve orta sınıf esnaf. Devlet, işletmelere türlü destek, katkı ve teşvikler sunarken, personel çalıştıran işletmelere de çalışan başına 20 bin TL ekonomi sağlama olanağı sunuluyor

Dev bankadan ortalığı karıştıran tahmin! Seçimden sonra dolar işte bu kadar olacak

Yeni bir ilerleme yaşandı, JP Morgan, seçim bitiminde doların geleceği seviye ile ilgili öngörülerini paylaştı. Şirketin dolar TL öngörüsü merakla bekleniyor.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Kafaları karıştıran tabela! Fiyatları gören isyan etti

İstanbul Sultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetilyor. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca büyük tartışma oldu.

Arnica Violet Ütü en uygun nereden alınır, fiyatı ne kadar? 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Ergonomik tasarımıyla ütüleme işini kolaylaştıran Arnica Violet 2600 Plus Şok Buharlı Mavi Ütü, sahip olduğu fonksiyonlarla güçlü buhar ve uzun süre kullanım sağlıyor. Peki, Arnica Violet, seramik tabanlı mı? Arnica Violet özellikleri ne? İşte detaylar...

kripto parayı yasallaştıran ülkeler Haberi

kripto parayı yasallaştıran ülkeler

Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan kripto paraların yasallaşması için düğmeye bastı. Hürriyet'te yer alan habere göre; daha önce El Salvador kripto para birimini yasal para birimi yaparken yeni adım Tanzanya'dan geldi. 

Hassan gerekli çalışmaların yapılması için merkez bankasına talimat verdi. Hassan, dünya genelinde kripto paralara olan ilginin çoğaldığını söyleyerek Tanzanya Merkez Bankasının hazırlıklı olması için gerekli adımların atılmasını istedi. 

Dünyada pek çok ülkenin dijital parayı kabul etmediğini ancak bu borsaya hazırlıksız yakalanmaması gerektiğini dile getirerek, "Kripto ve blok zincir çağı doğuyor." dedi.

Orta Amerika ülkesi El Salvador 9 Haziran'da Bitcoin'i yasallaştırarak kripto paraları yasallaştıran ilk ülke olmuştu. 

Kripto piyasalarında gayrimenkul projeleri...