17 / 05 / 2024

Kristof Kolomb

Kristof Kolomb

İtalyan kaşif Kristof Kolomb'un Arjantin'deki heykeli bakım ve onarım amacıyla yerinden söküldü...

Küba'ya Ortaköy Camisi inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce sık sık Kristof Kolomb'un anılarında Amerika kıtasına ayak bastığında Küba'da bir tepede cami gördüğünden bahsettiğini dile getirmiş ve kıtaya Müslümanların daha önce ayak bastığını ifade etmişti.

Küba'da yapılacak camiinin arazisi belli oldu!

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söyledi. Küba'da yapılacak olan camiinin arazisi belli oldu.

Recep Tayyip Erdoğan: Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış toplantısında "Kristof Kolomb anılarında, Amerika'da dağın tepesinde gördüğü camiden bahseder. Kolomb’un bahsettiği Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır" dedi.

Arjantinde'ki Kristof Kolomb heykeli restore için yerinden söküldü!

İtalyan kaşif Kristof Kolomb'un Arjantin'deki heykeli bakım ve onarım amacıyla yerinden söküldü...

Limak Holding, Kristof Kolomb'un peşinde Cenova'da!

İtalya'nın özelleştirmeye çıkardığı Cenova'daki Kristof Kolomb Havaalanı'na Limak talip oldu. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir "İspanya'yı da araştırıyoruz" dedi

Kristof Kolomb Haberi

Kristof Kolomb

Çalışma hakkında bilgi veren mühendis Juan Arriegue, Devlet Başkanlığının arkasındaki yürüyüş yolunda bulunan 38 ton ağırlığındaki ve 6 metre yüksekliğindeki heykelin iş makinesiyle yerinden alındığını belirtti.


Arriegue, başka bir mekana bırakılması söz konusu olmayan heykelin sadece restore edileceğini ifade etti.


Ülkede, sol hükümetin Devlet Başkanı Cristina Fernandez ile başkent Buenos Aires Belediye Başkanı muhafazakar Mauricio Macri arasında siyasi tartışma konusu haline gelen heykelin yerine Latin Amerikalı gerilla lideri Juana Azurduy'un heykelinin dikilmesi gündeme gelmişti.


Kolomb'un heykeli bundan yaklaşık 100 yıl önce İtalyanlar tarafından...