29 / 04 / 2024

kruvaziyer ile fethiyeye gelen turist sayısı

kruvaziyer ile fethiyeye gelen turist sayısı

Muğla, kruvaziyer turizmdeki payını daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ve Bodrum ilçelerinde her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tolgar Bıyıklı tarafından kuruldu. 

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Antalya'ya kruvaziyer ve yat limanı yapılacak!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm kenti Antalya'ya yapılacak kruvaziyer ve yat limanı için deniz ile kara zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

Salıpazan Kruvaziyer Liman Alanı kamu yararına aykırı mı?

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen Salıpazan Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Dairede görülen davada. Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Liman alanı imar planı iptal mi?

Kamuoyunda Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel geliyor!

Hong Konglu lüks otel markası Peninsula, Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk ve BLG Capital Başkanı Serdar Bilgili ile birlikte Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel yapacak. Peninsula, projede yüzde 50 hisse sahibi olacak.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Alanya'ya kruvaziyer ile bin 529 turist geldi!

Antalya'nın Alanya ilçesine "Ms Europa" ve "Thomson Spirit" adlı iki kruvaziyer ile bin 529 turist geldi. Limana ilk yanaşan Ms Europa adlı Bahama bayraklı gemi oldu

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizm gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok!

Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden MSC'nin en tepe yöneticileri ile Cenevre'de buluşan İzmir Ticaret Odas ( İTO ) Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni sefer haberleriyle döndü.

kruvaziyer ile fethiyeye gelen turist sayısı Haberi

kruvaziyer ile fethiyeye gelen turist sayısı

Fethiye Birliği Platformu Başkanı Şaban Arıkan ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, beraberindeki heyetle ilçeye kruvaziyer limanı için yapılan çalışmalar hakkında Vali Mustafa Hakan Güvençer'e bilgi verdi. Vali Güvençer, Muğla'nın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Fethiye'ye kruvaziyer limanı yapılmaya çalışılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Güvençer, "Sadece Türkiye değil, dünya turizminde de en üst sıralarda olan Fethiyemiz'e bu limanı kazandırabilsine yardımcı olacaktır. Konuyla ilgili üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Dilerim en kısa zamanda bu proje hayata geçer." dedi. Ziyarette Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın yürüttüğü ve Fethiye Deniz Ticaret Odası'nın iştirakçisi olduğu proje ile ilgili Fethiye'de eylülün ikinci haftası üst düzey katılımla bir toplantı yapılmasına karar verildi. 

Ayrıca valiliğin de desteği...