03 / 05 / 2024

kruvaziyer turizmi 2014

kruvaziyer turizmi 2014

İsviçre'de MSC' nin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada "Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok" dedi

Kruvaziyer yolcu sayısı yüzde 19,5 azaldı!

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre; Türkiye'nin, 9 ayda ağırladığı kruvaziyer yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azalıp, 1 milyon 360 bin 4 oldu..

Kruvaziyer yolcu sayısı yüzde 19,5 azaldı!

Derlenilen bilgiye göre, Türkiye limanlarına yanaşan gemi sayısı 2003-2013 döneminde 887'den bin 572'ye çıktı. Türkiye'nin, son 9 ayda ağırladığı yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azaldı

İzmir'e aynı anda 4 kruvaziyer gemi geldi!

İzmir, aynı anda gelen 4 kruvaziyer gemiyle bayram havası yaşadı. Costa Crociere'ya ait Costa Deliziosa, Costa Pacifica ve Costa Neoromantica gemileri ile MSC Crociere'ye ait MSC Preziosa gemileri, kente 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa getirdi.

Kruvaziyer turizmi eski günlerini arıyor!

Dünyanın değişik bölgelerinde etkisini gösteren siyasi istikrarsızlık ve çatışmaların kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi İzmir'i bu alanda geriletti. Kruvaziyerlerin rotasını değiştirmesi, İzmir'in bu alanda gerilemesine neden oldu.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyerde yeni fırsat var!

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada, Güney Avrupa 'daki limanlarda yaşanan sorunların kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığını, bunun da Türkiye 'ye yeni fırsatlar sunduğunu bildirdi

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor!

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor. Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Demirtaş "Güney Avrupa limanlarındaki sorun kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığı bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunuyor" dedi.

Kruvaziyer turizmine bölgesel engel!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye kıyılarına yanaşan kruvaziyer gemi ve bu yolla gelen turist sayısında düşüş görüldüğünü ancak bunun Türkiye'den değil bölgesel istikrarsızlık ve çatışmalardan kaynaklandığını ifade etti.

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel!

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel takıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: " Ortadoğu, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar, kruvaziyer gemilerin rotasını değiştirdi"dedi.

Türkiye'ye 7 ayda 635 kruvaziyer ve yolcu gemisi demirledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, özellikle Ege'de bulunan limanlara demirleyen kruvaziyer ve yolcu gemileri, ülkemize hatırı sayılır turistin gelmesini sağladı.

Kruvaziyerler, turizm gelirinin artmasına umut oldu!

AA Muhabirinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TURSAB) edindiği bilgiye göre, 2003 yılında sadece 581 bin kruvaziyer yolcusunu ağırlayan sektör, 11 yılda yüzde 285 artışla 2.2 milyon yolcu sayısına ulaştı.

Kruvaziyerlerin tercihi 4 liman oldu!

Türkiye'ye gelen yolcu ve kruvaziyer gemilerinin büyük çoğunluğu, İzmir, İstanbul, Kuşadası ve Antalya limanlarını seçti - Kruvaziyer turizminin yıldızı konumundaki İzmir, 42 bin 153 ile en fazla turist ağırlayan liman oldu.

Türkiye'ye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist geldi!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı yüzde 45 azaldı!

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yıl ocak-mart döneminde 58 bin 329 olan Türk limanlarında ağırlanan kruvaziyer yolcuları, bu yılın aynı döneminde yüzde 45 azaldı.

Ege'de kruvaziyer turizminin şampiyonu Kuşadası oldu!

Alsancak Limanı'na sıkı rakip geliyor. Geçen yıl Aliağa'daki iki ayrı konteyner limanından taşınan yük miktarı, Alsancak Limanı'na yaklaştı. Ege'de kruvaziyer turizminin şampiyonu ise Kuşadası oldu

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

kruvaziyer turizmi 2014 Haberi

kruvaziyer turizmi 2014


İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in kısa vadede kruvaziyer hedefinin 1 milyon yolcu olduğunu söyledi. Demirtaş, İsviçre'nin Cenevre kentinde dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden MSC'nin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi. İzmir'e yeni sefer müjdeleri ile döndüğünü söyleyen Demirtaş, MSC'nin yıl boyunca İzmir'e yeni gemilerle 68 sefer yapacağını belirterek, "MSC sefer sayısını artıracak. 2014 yılında 150 bin yolcu getiren şirket, bu yıl 220 bin yolcu getirecek. Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok" dedi. 


Firmalar çıkmak istemiyor

16-19 Mart 2015 tarihlerinde ABD'nin Miami kentinde düzenlenecek Cruise Shipping Miami Kruvaziyer Fuarı'na katılacaklarını belirten Demirtaş, şimdiden tüm randevuların dolduğunu söyledi. Demirtaş, "Kısa vadede hedefimiz bir milyon yolcu. İzmir artık çıkmaz bir sokak değil. Otellerimiz, yoğun sezon dışında...