08 / 05 / 2024

Küba Mahallesi

Küba Mahallesi

Daracık sokaklar, renkli evler, iplerine asılmış bembeyaz çamaşırlar, bahçesinde tavukların ve güvercinlerin beslendiği küçücük evler. Anadolu’da bir yerden değil İstanbul'un göbeğinde bir mahalleden söz ediyoruz.

Kadıköy Tuğlacıbaşı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Tuğlacıbaşı Mahallesi 421 Ada 286 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Kadıköy Tuğlacıbaşı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Tuğlacıbaşı Mahallesi 421 Ada 286 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Esenyurt Kıraç Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Esenyurt İlçesi'ne bağlı Kıraç Mahallesi, 585 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı..

Sivas Kılavuz Mahallesi'nde 8 milyon TL'ye satılık arsa!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından Kılavuz Mahallesi'ndeki arsa satılıyor. Arsa için ihale 13 Şubat'ta gerçekleşecek..

TOKİ Karabük Belen Mahallesi'ne 1.114 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yeni konut projeleri hayata geçirilmeye devam ediyor. TOKİ Karabük Belen Mahallesi'ne 1.114 konut inşa edecek.

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürüyor!

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşümde inşaatı devam eden üçüncü etap 11 ayda tamamlanacak. 

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam Mahallesi başvurusu bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 292 konutluk Kırşehir Merkez Kındam Mahallesi Alt Gelir Grubu projesindeki 1 daire için başvurular bugün alınmaya başlanacak.

TOKİ Karaman Kırbağı Mahallesi kura çekilişi yapıldı!

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi'nde 577 konutun kura çekilişi yapıldı. Projede bulunan 577 konuta 5 bin 551 başvuru geldi.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası yarın!

412 konutun kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona erdi. TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kurası yarın.

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi son başvuru günü!

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi son başvuru günü bugün olarak belirlendi. Projede 412 adet konut bulunuyor.

Yüreğir Kışla Mahallesi TOKİ başvuruları ne zaman?

Yüreğir Kışla Mahallesi TOKİ başvuruları ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 412 adet konut kuralı olarak satışa sunuluyor.

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi başvuru günü!

412 adet daireden meydana gelen TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi projesindeki daireler için başvuru süreci henüz başlamadı. İşte, TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi başvuru günü...

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi başvuruları!

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında toplamda 412 adet konut bulunuyor. Peki, TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi başvuruları ne zaman başlayacak?

Küba Mahallesi Haberi

Küba Mahallesi

Daracık sokaklar, renkli evler, iplerine asılmış bembeyaz çamaşırlar, bahçesinde tavukların ve güvercinlerin beslendiği küçücük evler. Anadolu’da bir yerden bahsetmiyoruz.


Bir zamanlar uzakta olsa da şimdilerde İstanbul’un merkezinde kalmış bir mahalle burası, nam-ı diğer Küba mahallesi. Dar sokaklarında yürürken çocukların oyunlarına katılmadan edemiyorsunuz. Yaşınıza bakmadan sizi aralarına kabul ediyorlar. Plastik bir topun peşinde çınar ağaçlarının altında çocukluğun keyfini sürüyorlar. Her ne kadar ismi Küba olsa da içinde yaşayanlar İstanbul’a Anadolu’dan ilk göç eden kuşaklar. Kimisi Tokat’tan, kimisi Ordu ve Sivas’tan buraya yerleşmiş. Bir gelen arkasından diğerlerini getirince küçük bir komün hayatı yaşanmaya başlanmış. Şimdilerde ise etrafında yükselen binalar ve konuşulan kentsel dönüşüm projesi ile kaybolmanın eşiğinde.


Sanatçı Kutluğ Ataman da konu edindiği Küba Mahallesi’nin ününü bir video çalışmasıyla Avrupa ve Amerika’ya kadar...