19 / 05 / 2024

Kübaya cami yapılacakmı

Kübaya cami yapılacakmı

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Tutkun, " Cumhurbaşkanımızın Küba seyahatinde, Müslüman öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu Santiago şehrine mütevazi bir cami yapılmasını talep edeceğiz " dedi.

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılıp cami yapılması mecliste!

Sivas'ta bulunan Kızılırmak İlkokulu'nun yıkılarak yerine cami yapılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ardahan'da cami yapımı için arsa bağışlandı!

Ardahan Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, merkez Atatürk Mahallesi'nde cami inşa edilmesi için bir dönüm arsa bağışında bulundu.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Sivas'ta bazı binaların cami yapılacağı iddiaları TBMM'de!

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağına dair iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Büyükçekmece Güzelce'ye yeni cami yapılacak!

Hattat Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan şüpheli protokol kapsamında İBB’ye devredilen Büyükçekmece Güzelce’deki Kadir Topbaş’ın villarının arkasında yer alan arazilerden birine cami yapılacak.

Kocaeli Sarıdere’ye yaya köprüsü yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından İzmit Sarıdere Yaya Geçiş Köprüsü yapımı için ihale yapıldı. Köprünün 120 günde tamamlanması planlanıyor...

İşte dev kütüphanenin yapılacağı Rami Kışlası'nın hikayesi!

Dün Kültürel Eylem ve Kalkınma Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'na dev bir kütüphane yapılacağını açıkladı. İşte Rami Kışlası ve hikayesi...

Büyükçekmece Liv Yapı fiyatları!

Büyükçekmece Liv Yapı fiyatları 396 bin liradan başlangıç gösteriliyor. Liv Büyükçekmece Evleri projesi 9 blokta 98 adet konuttan meydana geliyor...

Ankara’da kültür yapıları konulu panel düzenlendi!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TSMD) iş birliğiyle Ankara’da, “Kent ve Mimarlık Üzerinden Kültürü Okumak” adlı bir panel düzenlendi. Panelde Ankara’daki kültür yapıları hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Kadıköy Sur Yapı Koşuyolu Evleri satış ofisi!

Kadıköy Sur Yapı Koşuyolu Evleri satış ofisi ile 444 5 787 numaralı telefondan irtibata geçebilmek mümkün. 2 blok halinde inşa edilecek projenin toplam arsa alanı 23 bin metrekare olarak belirtiliyor.

CS Tasarım Mimarlık İnşaat Yapı Pazarlama Ticaret ve Limited Şirketi kuruldu!

CS Tasarım Mimarlık İnşaat Yapı Pazarlama Ticaret ve Limited Şirketi, Cüneyit Sevim, Cengiz Sevim, Erkan Atlı ortaklığıyla 40 bin TL sermaye ile 5 Ocak'ta Başakşehir, Toros Caddesi Arterıum 4.Kısım'da kuruldu.

Kübaya cami yapılacakmı Haberi

Kübaya cami yapılacakmı

Mustafa Tutkun, "Her ilde bir yurt açılması yönünde çalışma başlattık. Yer kiralayarak, bazı yerlerde de belli binaların tahsis edilmesiyle yeni yurtlar açıyoruz" açıklamasını yaptı.


Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, "Cumhurbaşkanımızın Küba seyahatinde, Müslüman öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu Santiago şehrine mütevazi bir cami yapılmasını talep edeceğiz" dedi.


Tutkun, TDV Genel Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tutkun, vakıf olarak dünyanın dört bir tarafında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 8 Şubat'ta Küba seyahatine çıkacaklarını belirten Tutkun, farklı sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa "Aşk-ı Nebi" sergisi düzenleyeceklerini anlattı.


Tutkun, Küba ile Diyanet Vakfı arasındaki diyaloğun yeni başlamadığını, deprem sonrası Haiti'ye ulaştırılan yardımlarla ilişkilerin aktif hale geldiğini söyledi.


-"Küba Büyükelçiliği her konuda yardımcı oldu"


Küba'da Müslüman ülkelerin katılımıyla bir cami...