11 / 05 / 2024

Küçük Mecidiye Camiinin restorasyonu bitti mi

Küçük Mecidiye Camiinin restorasyonu bitti mi

2 yıldır tamiratı devam eden Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camii törenle ibadete açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma için 12 milyon 680 bin lira harcandı.

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün çevresi gayrimenkul yatırımcılarının radarında. Bölgede yer alan Lapseki’de Mecidiye, Şevketiye ve Çardak’ta arazi fiyatlarında yüzde 150 artış gerçekleşti.

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük yaşandı. 1 kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında yer alan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme sebebiyle meydana geldiği ortaya çıktı...

Kadıköy'de 4.6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Mecidiye Mahallesi'nde yer alan arsa nitelikli binalı taşınmaz 4 milyon 690 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Burak Grubu İnşaatçılık Gıda Elektrik Elektronik İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burak Grubu İnşaatçılık Gıda Elektrik Elektronik İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ünver Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ocak'ta Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Mecidiye Caddesi'nde kuruldu.

Halis Toprak son yolculuğuna uğurlandı!

Fransa'nın Nice kentinde geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden işadamı Halis Toprak'ın cenazesi, Ortaköy Büyük Mecidiye Camii'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Nova Nakliyat Otomotiv ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Nakliyat Otomotiv ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Burcu Şeker tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Sultanbeyli, Mecidiye Mahallesi, Fatih Bulvarı'nda kuruldu.

Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camii ibadete açıldı!

2 yıldır tamiratı devam eden Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camii törenle ibadete açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma için 12 milyon 680 bin lira harcandı.

Beşiktaş Küçük Mecidiye Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camisi, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı. Kurtulmuş, caminin, İslam toplumunun en önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi.

Küresel Otomotiv ve Yatırım Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Otomotiv ve Yatırım Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi, Doğan Demircan tarafından 50 bin TL sermaye ile 12 Ağustos'ta Sultanbeyli, Mecidiye Mahallesi, Fatih Bulvarı'nda kuruldu.

Erme Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erme Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Meral Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Temmuz'da Sultanbeyli, Mecidiye Mahallesi, Demokrasi Caddesi'nde kuruldu.

Antares Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Antares Solar Enerji Sistemleri Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Meral Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Temmuz' da Sultanbeyli, Mecidiye Mahallesi' nde kuruldu.

Abdulkadir Konukoğlu: Bugüne kadar 20 okul 12 cami yaptırdık!

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Şimdiye kadar 20 okul 12 cami yaptırdık. Devamı gelecek” dedi. Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacak ve kendi adını taşıyacak olan camiinin temeli atıldı.

Küçük Mecidiye Camiinin restorasyonu bitti mi Haberi

Küçük Mecidiye Camiinin restorasyonu bitti mi

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamir edilen Küçük Mecidiye Camii dün cuma namazı öncesinde törenle ibadete açıldı.Caminin açılışına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.


BÜYÜĞÜNE HÜRMETEN KÜÇÜKTÜR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Kurtulmuş, caminin, İslam toplumunun en önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi. Kurtulmuş,'Bugün burada sıradan bir binayı açmıyoruz. Camiler, İslam toplumunun en önemli eserlerinden biridir. Bu açıdan baktığımız zaman bir ruhun yeniden 2015 Türkiye'sinde Beşiktaş ve etrafında yaşayan vatandaşlarımızla, İstanbul ve etrafında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasını sağlıyoruz. Küçük Mecidiye Camii 1848'de yapılmış her tarafında ayrı bir mimari özellik bulunan fevkalade önemli şaheserlerimizden biridir. Küçük Mecidiye'dir. Çünkü büyüğüne hürmeten buraya küçük denmiştir. Yoksa sanatındaki küçüklükten dolayı...