03 / 05 / 2024

Küçükçekmece kentsel tasarım projesi nerede

Küçükçekmece kentsel tasarım projesi nerede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece-Avcılar İç-Dış Kumsal Alanı Kentsel Tasarım Projesi ile ilçeyi İstanbul’un ekolojik parkı yapacak. İşte hafif metro ve marina projesinin de bulunduğu Küçükçekmece Kentsel Tasarım Projesi'nden detaylar...

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

Zenith Mimarlık Proje Ve Tasarım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zenith Mimarlık Proje Ve Tasarım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te Şenol Barut tarafından kuruldu.

Super Space Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Super Space Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi Beşiktaş'ta Nurhayat Öz ve Sinan Günay ortaklığında kuruldu.

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi Kadıköy'de Maryam Salkhordeh tarafından kuruldu.

Magna İç Mimarlık Ve Mekan Tasarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Magna İç Mimarlık Ve Mekan Tasarım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Ayşenur Kaydı ve Samet Kınık ortaklığında kuruldu.

Kızılay Tasarım Danışmanlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılay Tasarım Danışmanlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kızılay tarafından kuruldu.

İnterio Mimarlık Proje Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnterio Mimarlık Proje Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  1  milyon  TL sermaye bedeli ile Serkan Sarpdağ tarafından kuruldu.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel tasarım projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde başlatılan kentsel tasarım projesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Lms İç Mimarlık Mobilya Ve Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lms İç Mimarlık Mobilya Ve Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'e 50 bin TL sermaye bedeli ile Enise Banu Bali tarafından kuruldu.

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Küçükçekmece kentsel tasarım projesi nerede Haberi

Küçükçekmece kentsel tasarım projesi nerede

İstanbul’un önemli odak noktalarında dönüşüm projeleri planlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), küçük bir balıkçı köyüyken her geçen gün biraz daha gelişen ve kalabalıklaşan Küçükçekmece bölgesine de yeni bir çehre kazandıracak. Küçükçekmece-Avcılar İç-Dış Kumsal Alanı Kentsel Tasarım Projesi ile Küçükçekmece, İstanbul’un ekolojik parkı olacak...


İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan proje görselleriyle birlikte Küçükçekmece Kentsel Tasarım Projesi'nden detaylar şöyle;




Yazılı tarih öncesi mağara yerleşmelerinin yakınında bulunan Küçükçekmece, bütün tarihi boyunca İstanbul - Avrupa ana ulaşım aksı üzerinde oldu. Roma ve Bizanslılar, Haçlılar ve Osmanlılar, seferlerinde hep bu yolu kullandı. Buna rağmen Küçükçekmece 19. yüzyılın ikinci yarısında, İstanbul’u Avrupa’ya bağlayan demiryolu açılıncaya kadar küçük bir balıkçı köyü olarak kaldı. Demiryolu bağlantısı, bu küçük köyü önce İstanbul’un sayfiye yerine, daha sonra...