07 / 05 / 2024

küçükçekmece risk alan ilan edilen yerler

küçükçekmece risk alan ilan edilen yerler

İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde yer alan bazı bölgeler riskli alan ilan edildi

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Marmara Denizi Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk oluşturan bir binanın daha yıkımına başlandı.

Avcılar ve Küçükçekmece'de bulunan kumsal bölgeler doğal sit alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Avcılar ve Küçükçekmece için önemli bir karara imza attı. Kumsal bölgesi doğal sit ve nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül'de yaşanan 5,8'lik depremin sonrasında kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk taşıyan 2 bina daha yıkılıyor...

Büyükçekmece Mimarsinan'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi...

İstanbul Küçükçekmece'de riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereğince İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, İkitelli (Atatürk) Mahallesi'nde riskli alan kararı alındı..

Büyükçekmece şantiye alanına döndü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ilçedeki proje ve yatırımlardan bahsetti. Akgün, "Hedefimiz çok daha çağdaş ve insanların çok daha mutlu olduğu bir Büyükçekmece" diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı açıklaması!

Büyükçekmece Sahili'nde yer alan Albatros Parkı olarak bilinen 30 dönümlük arazinin satılması tepki çekti.Büyükçekmece Belediyesi: "Alan iddia edildiği gibi park değil, belediyenin tapulu ve imarlı mülküdür. Yeşil alanın imara açılması söz konusu değildir" dedi.

Büyükçekmece TÜYAP Aktarma Alanı imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece ilçesi TÜYAP Aktarma Alanı imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Büyükçekmece'de 23 mahallede 95 toplanma alanı belirlendi!

Büyükçekmece'de olası depreme karşı çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede toplanma alanları belirlendi. 23 mahallede 95 park alanı ve meydan tespit edildi.

Küçükçekmece 3. derece arkeolojik sit alanının planları ilkelere uygun değil mi?

Küçükçekmece Gölü kıyısındaki arkeolojik sit alanının güneybatısında Mimar Sinan Köprüsü bağlantı yolu bulunuyor. Bilirkişi raporunda, imar planıyla ilgili kentsel doku ile bütünlük arz edecek stratejinin belirlenmediği vurgulandı.

Küçükçekmece Kanarya'da 640 ev risk altında!

Küçükçekmece Kanarya'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor. Şirketler, anlaştığı hak sahibine daha iyi teklif sunuyor. Riskli alan ilan edilen 640 hane tedirgin. 2006'da tapuları iptal edilen evler yıkılacağı günü bekliyor.

Büyükçekmece Albatros belediyenin tapulu alanı mı?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Bölge, 1958'den beri belediyenin tapulu alanı ve park değil. Burayı park gibi gösterenler CHP'deki siyasi rakiplerimdir.” dedi.

küçükçekmece risk alan ilan edilen yerler Haberi

küçükçekmece risk alan ilan edilen yerler
  İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Kanarya Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 9/1/2013 tarihli ve 120 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2'nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 28/1/2013 tarihinde riskli alan ilan edildi.


Riskli alanların krokisi için