08 / 05 / 2024

küçükçekmece risli alanlar

küçükçekmece risli alanlar

Küçükçekmece-Kanarya Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan ilan edildi.

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki tarım alanları moloz çöplüğüne döndü!

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Küçükçekmece deprem toplanma alanları! 

İstanbul'da yaşanan depremden sonra gözler deprem toplanma alanlarına çevrildi. Peki Küçükçekmece deprem toplanma alanları nerede? Küçükçekmece deprem toplanma alanları 2019...

Büyükçekmece Mimarsinan'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi...

Küçükçekmece gölü turizm alanları plan değişikliği askıya çıktı!

Küçükçekmece Göl Civarı Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Blue Lake Küçükçekmece proje fiyatları!

Sekiz blokta 788 daire ve 22 dükkandan meydana gelen Blue Lake Küçükçekmece proje fiyatları 475 bin TL'den başlayarak değişiyor. Blue Lake Evleri'nde daire alanlar ödemeye 1 yıl sonra başlıyor.

Büyükçekmece Mimarsinan Merkez ve Batıköy imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Büyükçekmece'de 23 mahallede 95 toplanma alanı belirlendi!

Büyükçekmece'de olası depreme karşı çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede toplanma alanları belirlendi. 23 mahallede 95 park alanı ve meydan tespit edildi.

Port Royal Küçükçekmece fiyatları 2016!

İstanbul Küçükçekmece'ye bağlı Sefaköy'de konumlandırılan Port Royal projesinde konut, home ofis, otel ve ticaret alanları bulunuyor. İşte Port Royal Küçükçekmece fiyatları 2016...

Küçükçekmece Tevfikbey Meydanı Pazar Yeri kuruluyor!

Küçükçekmece Belediyesi ilçe sakinlerine kaliteli yaşam alanları sunmak amacıyla projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tevfikbey Meydanı Pazar Yeri ve Yer altı Otoparkı projesiyle Küçükçekmece'nin yoğun konut dokusunun merkezinde önemli bir ihtiyaca maksimum düzeyde cevap vermeye ha

Küçükçekmece'ye yeni meydan ve otopark geliyor!

Küçükçekmece Belediyesi ilçe sakinlerine kaliteli yaşam alanları sunmak amacıyla projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Büyükçekmece'deki riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış ve afet riski oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Dizdariye Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde ömrünü dolduran riskli yapı, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkındaki yasa çerçevesinde yıkıldı.

Büyükçekmece'de "Yeşil Çatı" Uygulaması başladı!

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların çatılarına doğal bitkiler dikiyor.

küçükçekmece risli alanlar Haberi

küçükçekmece risli alanlar

06/02/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun ile Kanarya Mahallesi, resmen riskli alan ilan olarak kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 9/1/2013 tarihli ve 120 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’nci maddesine göre, bakanlar kurulunca Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nin riskli alan olarak kabul edilmesi kararlaştırıldı. 


Kroki için tıklayın