19 / 05 / 2024

küçükmeceyi boğaz diye sattılar

küçükmeceyi boğaz diye sattılar

Yabancılara satılan konutlarda sorun arttı. Konut-Der Başkanı Ömer Faruk Çelik, maketten satışlarda bazı firmaların yabancı alıcıları kandırdıklarını belirterek, ticari ateşeliklere şikayet yağdığını söyledi.

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Kanal İstanbul'un en büyük faydası Boğaz'ın güvenliğini artırmak!

İstanbul Boğazı'nda Malta bayraklı 225 metre uzunluğundaki yük gemisinin çarpması sonucu Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı kullanılamaz hale geldi. Kanal İstanbul'un önemi ortaya çıkmış oldu. 

Feryal Gülman'ın Boğaz'daki yalısı yıkılacak!

İBB bir süredir Boğaz’daki kaçak yapıları yıkıyor. Bu kapsamda Feryal Gülman’ın Bebek’teki ünlü ‘Yol Yalısı’na yıkım kararı çıkarıldı.

Boğaz'daki iki metruk villa yıkılmaya bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz’daki kaçak yapıları yıkmaya başladı. Boğaz'da 12 yıl önce yıkım kararı alınan 2 villa yıkılmayı bekliyor.

Boğaz'ın siluetini bozan yapılar yıkılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz'ın siluetini bozan yapılar ile ilgili konuştu. Erdoğan, ''Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıları derhal yıkın'' şeklinde konuştu.

İstanbul Boğazı'nda yıkım tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Boğaz'daki kaçak yapılaşma ve yıkımla ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, yıkımların süreceğini belirtti.

İstanbul Boğazı'nda yıkımlar sürecek!

İBB yetkilileri İstanbul Boğazı'ndaki yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin kaçak binanın yıkım kararı var.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Boğaz’a kıyısı olan ilçeler için düzenleme reddedildi!

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde ''Boğaz’a kıyısı olan ilçelerle ilgili düzenleme yapalım. Kot oyunu ile rant sağlamayalım” dedi. Teklif, İBB tarafından reddedildi.

Otoyol ve boğaz köprülerine yapılan zamlar mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerine yapılan zamları meclis gündemine taşıdı. Basmacı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Ali Ağaoğlu, Boğaz'daki köşkünde yürüyüşe çıktı!

Ali Ağaoğlu sevgilisi Duygu Su Gülpınar ile Boğaz’daki köşkünün bahçesinde yürüyüşe çıktı. Çift havuz kenarına geldiklerinde şakalaşmaya başladı.

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü emlak fiyatlarını ciddi oranda artırdı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı.

küçükmeceyi boğaz diye sattılar Haberi

küçükmeceyi boğaz diye sattılar

Son dönemde, ekonomide yaşanan sıkıntılar konuşulurken en fazla gündeme gelen sektör gayrimenkul. Konut satışları, artan fiyatlar, stok fazlası ve yabancıya satışlar gündemden düşmüyor.


Gayrimenkul sektörü ise içeride daralan piyasaya şartlarını, yabancıya satışla aşmaya çalışıyor. Yabancılara yılda ortalama 4- 5 milyar dolarlık konut satan sektörün 2016 hedefi, bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak. Hedefe ulaşmak içinde en önemli piyasa kuşkusuz Körfez ülkeleri.


Yabancıya satış 20 bini geçti


Her yıl Dubai fuarında yabancılara derdini anlatan konut sektörü, bu yıl Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konut-Der) öncülüğünde Körfez ülkelerinde alıcıları İstanbul’da buluşturdu. Körfez sermayesini temsil eden 50’yi aşkın yatırımcı ve aracı, Çırağan Sarayı’nda Konutder üyeleriyle buluştu. Konut-Der Başkanı Ömer Faruk Çelik, yılda 20 bini geçen yabacıya satışların 50 – 55 bine çıkması durumunda ülkeye 10...