09 / 05 / 2024

Küçüksu Plajı

Küçüksu Plajı

1981 yılında Küçüksu Kasrı'nın denize kaymaması için Küçüksu İskelesi kapatılmış. Boğaz vapurlarının uskurlarının denizde oluşturduğu sarsıntı ve akıntıların Küçüksu Kasrı'nı tehdit etmesi yüzünden kapanan İskele, plaj olarak kullanılmaya başlanmış.

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Üsküdar Belediyesi beş katlı bina ve dört arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ahmediye, Murat Reis, Validei Atik, Güzeltepe ve Küçüksu'da yer alan beş katlı bina ve dört arsayı satışa çıkardı.

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçüksu Parkı Şubesi bugün Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

D Plaj Evleri'nde haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği!

Bodrum, Yalıkavak, Tilkicik Koyu'nda yer alan D Plaj Evleri haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği sunuyor...

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Beyşehir'de 188 hektarlık alanda turizm tesisi kuruluyor! 

Beyşehir Gölü, turizme kazandırılıyor. Beyşehir Gölü kenarında 188 hektarlık alanda; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa ediliyor.

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Küçüksu 1/500 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, 2636 ada, 4 parsel ile 946 ada, 8 parselin doğusunda kalan tescil dışı alan ve 946 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda...

Küçüksu koruma amaçlı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, 1336 ada, 4 parselin Güneybatısı ile 969 ada, 7 ve 8 parsel arasında kalan alana ilişkin Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıda...

Manavgat Çenger Köyü'nde kiralık plaj!

Antalya Manavgat ilçesinin Çenger Köyü'nde bulunan 11 bin 400 metrekarelik bir alana sahip olan plaj için kiralık ilanı verdi...

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Küçüksu Plajı Haberi

Küçüksu Plajı



Göksu Kasrı'nın denize kaymaması için Küçüksu İskelesi kapatıldı


  Boğaz vapurlarının uskurlarının denizde oluşturduğu sarsıntı ve akıntıların Küçüksu Kasrı'nı tehdit etmesi yüzünden kapatılan Denizcilik Bankası İskelesi plaj olarak kullanılmaya başlanmıştır.

  Beykoz'a bağlı Küçüksu (Göksu) Kasrı'nın aynen korunması gereken eski eser olduğunu kararlaştıran Vilayet, Kültür Bakanlığı ve Belediye, yaptıkları ortak çalışma sonunda bir dizi önlem alınmasını karar vermişlerdir. Kasrın temel zemininde meydana gelen oturma ve kaymalardan ötürü, kuzeybatı yönünde önemli sapmalar belirleyen uzmanlar, bunlara Küçüksu İskelesi'ne yanaşan boğaz vapurlarının ve teknelerin uskurlarının yarattığı sarsıntı ve akıntıların neden olduğunu belirtmişlerdir. Kasrın önündeki deniz dibinde çukurlaşmaların olduğunu da saptayan uzmanlar, Küçüksu İskelesi'nin...