01 / 05 / 2024

Kula Evleri restorasyon

Kula Evleri restorasyon

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Manisa Ali Kutlu Evi restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’nın tarihi dokusunu korumak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Kula’da bulunan Ali Kutlu Evi’nde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kula Beyler Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Kula'nın tarihi özelliğini en iyi yansıtan evlerin kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Kula Evleri restore ediliyor!

Kula tarihi evlerinin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Kula evlerini kültür turizmine kazandıracakları için mutlu olduklarını dile getirdi...

Kula Evleri'nin tanıtımı için belgesel çekilecek!

Koruma altındaki tarihi Kula evlerini tanıtmak için belgesel çekilecek. Geçtiğimiz ay Bekir Beyler Evi ile Beyler Evi'nin restorasyonunu üstlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi evlerin tanıtımı için de çalışma başlattı.

Kula Evleri için tanıtım videosu hazırlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu tarihi Kula Evleri’nin tanıtılması amacıyla hazırlanan tanıtım videosu çekimleri için Kula’ya gitti

Kula Evleri'nin restorasyonu başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Burada yapılacak olan projeleri başlatmak ve yurt dışında bu noktada çalışmaları takip edebilmek düşüncesiyle ortak bir protokol haline getirdik” dedi.

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1.Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Vadi Evleri projesinin 1. Etap ihalesinin kazananı belli oldu. Emlak Konut GYO ve Güryapı Restorasyon arasında 725 milyon 61 bin TL'lik sözleşme imzalandı. 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. 

Manisa Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak amacıyla başlattığı dev restorasyon hamlesi kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. Projenin satış ihalesi ise 7 Mart’ta gerçekleştirileceği duyuruldu.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa’nın Kula ilçesinde ortalama 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek.

Kula Evleri restorasyon Haberi

Kula Evleri restorasyon

Tarihi dokusu eşsiz mimarisi ile dikkat çeken Tarihi Kula Evleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediyesinin restorasyonunu tamamladığı ve çalışmalarını sürdürdüğü Tarihi Kula Evleri’nde incelemeler yaptı.  Öztozlu, restorasyonunda son aşamalara gelinen Rahmi Erdil Evi, Ali Kutlu Evi, restorasyonu tamamlanan Beyler Evi ve Doktor Aristi Evi’nde incelemeler yaptı ve  bilgi aldı.  

“Büyükşehir Tarihi Yapıları Gün Yüzüne Çıkarmaya Devam Edecek”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, geride bırakılan 5 yıllık sürede il genelindeki restorasyon çalışmalarına 30 milyon TL harcandığını söyledi, Öztozlu, “Manisa’mızın şirin ilçesi Kula’ya restorasyonu bitme aşamasında olan ve devam eden Tarihi Kula Evleri’ndeki çalışmaları yerinde incelemek üzere ziyaret gerçekleştirdik....