18 / 05 / 2024

Kula Evleri

Kula Evleri

Kula tarihi evlerinin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Kula evlerini kültür turizmine kazandıracakları için mutlu olduklarını dile getirdi...

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. 

Manisa Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak amacıyla başlattığı dev restorasyon hamlesi kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. Projenin satış ihalesi ise 7 Mart’ta gerçekleştirileceği duyuruldu.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa’nın Kula ilçesinde ortalama 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

TOKİ Kula Evleri başvuruları!

TOKİ tarafından hayata geçirilen 208 konutluk Manisa Kula Alt Gelir Grubu projesinde yer alan 2 adet konut kurasız olarak satılıyor. İşte, TOKİ Kula Evleri başvuruları..

TOKİ Manisa Kula Evleri başvuru günleri!

TOKİ Manisa Kula Evleri başvuru günleri 29 Ağustos günü başlayacak. Projede ev fiyatları 71 bin 093 TL'den başlıyor.

Manisa Kula TOKİ Evleri başvuru!

Manisa Kula TOKİ Evleri başvuru işlemleri 29 Ağustos'ta başlayacak. Projede peşin ödemeler 8 bin 531 liradan başlıyor.

Manisa Zeynep Onbaşı Evi restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmalardan bir tanesi olan Zeynep on Başı Evi restorasyonu hızla devam ediyor.

Kula Evleri Haberi

Kula Evleri


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesinde eskiden hastane olarak da kullanılmış olan karakteristik evi satın aldı. Kula ilçesi Taş Mahallesi sınırları içerisinde kalan 39  Ada 6 parselde kayıtlı toplam 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu ahşap ev vasıflı,  korunması gerekli kültür ve tabiat  varlığı olan, 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağı Manisa ve Kula turizmine kazandırmak için girişimlerini başlattı. Tapu devir teslim işlemlerinde evin şimdiki sahibi Zeynep Onbaşı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı’ndan Hüseyin Vural ile Elvan Can Uslu yer aldı.

Kaçıklar Evi’de Büyükşehir’in Oldu  

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesinde satın alınan bir diğer ev ise Akgün Mahallesi sınırları içinde kalan, Kaçıklar Evi olarak adlandırılan 13 Ada 1 parselde kayıtlı olduğu belirtildi. Evin mülk sahiplerinin Şerif...