01 / 05 / 2024

Kula Evlerinin restorasyonu başladı mı

Kula Evlerinin restorasyonu başladı mı

Koruma altındaki tarihi Kula evlerini tanıtmak için belgesel çekilecek. Geçtiğimiz ay Bekir Beyler Evi ile Beyler Evi'nin restorasyonunu üstlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi evlerin tanıtımı için de çalışma başlattı.

Kula Evleri için tanıtım videosu hazırlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu tarihi Kula Evleri’nin tanıtılması amacıyla hazırlanan tanıtım videosu çekimleri için Kula’ya gitti

Kula Evleri'nin restorasyonu başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Burada yapılacak olan projeleri başlatmak ve yurt dışında bu noktada çalışmaları takip edebilmek düşüncesiyle ortak bir protokol haline getirdik” dedi.

Bayburt evlerinin restorasyonu başladı!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Bayburt'ta taştan inşa edilen Bayburt evlerinin restorasyonu başaldı. Evler, kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örnekleri olarak tescillenmişti.

Manisa Yanık Ülke Konutları tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula evlerinin satın alınması ve turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında evleri alınan hak sahiplerinin yerleşeceği Yanık Ülke Konutları Projesi tamamlandı.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Hüseyin Tosun Kula projelerini anlattı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri, hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırma projeleri hakkında bilgi verdi...

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

Düzce Yığılca'da tarihi cami restorasyonu için imzalar atıldı!

Yığılca’yı sil baştan yeniden yapılandıran Yiğit İlçede bulunan 300 yıllık Gaziler Köyündeki tarihi caminin yeniden restorasyonu ile ilgili Vakıflar Bölge Müdürü ile 2016 yılında yapımı bitmek üzere olan projede karşılıklı imzalar atıldı.

İzmit Yeni Cuma Camii'nin restorasyonu 2016'da başlayacak!

Kocaeli’de Osmanlı dönemi cami mimarisinin baş yapıtlarından olan Yeni Cuma Camii restore edilecek. 436 yıllık caminin restorasyonu 2016 yılında başlayacak.

Kula Devlet Hastanesi'nin tapusu hazır!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptığı açıklamada "İnşallah 2016 yılında Kula Devlet Hastanesinin yapımı başlayacak olup; Kula Devlet Hastanesinin tapusu da, parası da hazırdır" dedi.

Ziraat Bankası Kula Mensucat'ı satın aldı!

Ziraat Bankası, satışa çıkarıltılan, Kula Mensucat'ın 33 dönüm üzerine kurulu fabrikası, düğün salonu, arsa ve ağaçların da bulunduğu 3 ayrı parselden 2'sini 116 milyon 926 TL'ye satın aldı.

İzmir Kula Mensucat Fabrikası icradan 116 milyon TL’ye satıldı!

İzmir 5’inci İcra Dairesi tarafından satışa çıkartılan, tekstil sektöründeki geçmişi 1930’lara dayanan ve birçok kişinin ekmek kapısı olan Kula Mensucat’ın 33 dönüm üzerine kurulu fabrikası ve 3 ayrı parselden 2’si 116 milyon 926 TL’ye satıldı.

Manisa Kula'da bina yıkım işlemleri devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kula ilçe merkezinde Orhan Acar binasıyla başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hafta sonu da çevredeki binaların yıkımıyla devam etti.

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Manisa Kula'da Orhan Acar Binası yıkıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula girişinde bulunan Orhan Acar binası olarak bilinen noktada yıkım çalışması başlattı. Yıkılan binanın bulunduğu bölgenin yeşil alan, park, yol ve kavşak olarak değerlendirileceği öğrenildi.

Kula Evlerinin restorasyonu başladı mı Haberi

Kula Evlerinin restorasyonu başladı mı


Koruma altındaki tarihi Kula evlerini tanıtmak için belgesel çekilecek. Belgeselle, bir kısmının restorasyon çalışmaları biten evlerin bölge turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor. Geçtiğimiz ay Bekir Beyler Evi ile Beyler Evi'nin restorasyonunu üstlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi evlerin tanıtımı için de çalışma başlattı. Belgesel için çekim ekibiyle birlikte evleri inceleyip, belgesele konu olacakları belirleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil'e Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu, Tarihi Sosyal ve Kültürel Projeler Şube Müdürü Kadriye Orman ile Meclis Üyesi Faik Şentürk de eşlik etti.


Turizme katkı sağlayacak

Azmi Açıkdil, Kula'da 900 civarında korunmuş ev bulunduğunu belirterek, "Bu evlerin restore edilip yenilenmesi, Kula turizmine büyük katkı sağlayacak. İncelemelerimizi yaptık. Hem tanıtım filmi hazırlayacak ekibe evleri ve sokakları gezdirdik hem de...