14 / 05 / 2024

Kula tarihi sokakları yenileniyor

Kula tarihi sokakları yenileniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri işbirliğinde Manisa'nın çehresini değiştirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Kula'nın tarihi sokak ve caddeleri yenileniyor.

Asgari ücrette zam tarihi belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşın gözü ve kulağı asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Asgari ücrette zam tarihi de belli oldu. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar...

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Tarihi Urfa sokakları restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  "eski Urfa" olarak bilinen bölgelerde restore çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ardından tarihi sokaklar turizme kazandırılacak. 

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa’nın Kula ilçesinde ortalama 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek.

Manisa Kula'daki 6 ev restore edilecek!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula'daki 6 tarihi evi restore edecek.

Kula tarihi sokakları yenileniyor Haberi

Kula tarihi sokakları yenileniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri işbirliğinde Manisa'nın çehresini değiştirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde Kula'nın tarihi sokak ve caddeleri yenileniyor. Belediye ekipleri tarafından Tabduk Emre Caddesi'nde çalışmalar hızla yapılıyor. Dört Eylül Mahallesi'nde elektrik kablolarının büyük bir kısmının yer altına alınma işi tamamlandı. Elektrik hatları ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından alt yapısı sıkıntılı olan noktaların yapım işi tamamlanıp üst yapı çalışmasına geçilecek.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek "Uzun zaman önce Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun ile yaptığımız planlar neticesinde karara vardığımız sokak ve caddelerin yeniden yapılandırılmasına başladık. İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile başlayan çalışmalarımız Narıncalıpıtrak Mahallesi, Sandal Mahallesi ve caddelerle devam etti. Yapılan bu çalışmalara ek olarak...