03 / 05 / 2024

kula turizme açıldı

kula turizme açıldı

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydetti.

5 bin villa kiralama yöntemiyle turizme açıldı!

Kaş, Kalkan, Fethiye gibi turistik bölgelerde 5 bin villa, kiralama ile turizme açıldı. Yaz ayları boyunca 300 bin kişinin konakladığı villalarda haftalık kira fiyatları 2-10 bin lira arasında değişiyor.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Kula Yunus Emre caddesi trafiğe açıldı!

Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında yapımı devam eden Yunus Emre Caddesi trafiğe açıldı.

Hüdai Kaplıcaları'nın turizme açılması planlanıyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcaları'nın turizme açılması için çalışma başlatıldı. Sandıklı Hüdai Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin meclis toplantısı kaymakamlık binasında yapıldı.

Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridi turizme açıldı!

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Deniz Köşkü koruma alanı içinde kalan Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridini turizme açtı. 273 bin metrekarelik sahile otel, AVM, sergi alanları ve otopark yapılabilecek…

Deniz Karataş: Antalya'nın kalbi Balbey turizme açılmalı!

Antalya'nın kalbi Balbey mahallesinin turizme açılması gerektiği vurgulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Şehrimizin önemli değeri olan Balbey'in örtülü kalmıştı, bu örtü açıldığında Antalya kazanacaktır" dedi.

Manisa Kura Volkanları turizme açılıyor!

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydetti.

Gökçeada'da turizme açılan yeni imar alanı yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gökçeada'nın imara açıldığı iddialarını yanıtladı. Açıklamada; "Gökçeada’da 16.02.2015 tarihinde itirazlar kapsamında onaylanan Çevre Düzeni Planı ile turizme açılmış yeni bir alan bulunmamaktadır." ibaresine yer veriliyor.

Gölcük Tabiat Parkı fırtına nedeniyle turizme kapatıldı!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, fırtına nedeniyle çok sayıda çam ağacının devrildiği Gölcük Tabiat Parkı'nın bir günlüğüne turizme kapatıldığını bildirdi.

Sakarya Nehri turizme açıldı!

Sakarya'nın kaynağı dalış turizmine açıldı. Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi'nin (ESGAM) Sakaryabaşı projesi ile Eskişehir Çifteler bölgesinde geçen yıl keşfedilen su altı cenneti, dalış tutkunlarından yoğun talep görüyor.

Cam Sanat Merkezi Polonezköy’de açıldı!

“Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma Ve Turizme Kazandırma Projesi” kapsamında Polonezköy ’ de kurulan “Cam Sanat Merkezi” İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ nun katılımıyla açıldı...

Anabasis Yolu turizme açıldı!

Anabasis adıyla M.Ö. 400 civarlarında yazılan anlatıda sözü edilen tarihi yol, doğa turizmi çerçevesinde gün yüzüne çıkarıldı. Yunan askerlerinin Pers İmparatorluğu üzerine yürüyüşü sırasında kıyıya ulaştıkları rota olduğu rivayet edilen yol açıldı...

Kapadokya'nın en büyük peribacası yeniden açıldı!

Nevşehir'in en büyük peribacası 9 yıl önce ziyarete kapatılmıştı. Restorasyon çalışmasından sonra tekrar turizme açıldı...

kula turizme açıldı Haberi

kula turizme açıldı

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Jeopark ilan edilen bölgenin Manisa ekonomisine katkı sunacağı öngörülüyor. 


Volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydeden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Türkiye, sönmüş volkanları ile dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bir yanardağın tüm evrelerini araştırmayı, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmeyi veya hobi olarak doğa turları yapmayı dileyenleri Kula'ya davet ediyoruz. Jeoparkımıza tursitleri çekmek için kapsamlı bir marka şehir faaliyeti yürütüyoruz. Türkiye, deniz-kum-güneş odaklı turizmin yanında daha katma değerli olan kültür ve doğa turlarına gerek duyuyor. Atıl değerlerimizi ortaya koyuyoruz." dedi. 


UNESCO Jeoparkı 

Antik dönemin önde gelen fikir adamlarından Strabon'un Geographika adlı eserinde 'Katakekaumene-Yanık Ülke' olarak tanımladığı Kula, 300 kilometrekarelik alanıyla 80’i aşkın volkan konisi,...