03 / 05 / 2024

kula turizme mi açılıyor

kula turizme mi açılıyor

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydetti.

Emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılında ikramiye müjdesi: 29 Ekim'de 5 bin TL verilecek mi?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı hükümetten gelecek açıklamaya çevrildi. Emeklilere 5 bin TL ikramiye haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki, 29 Ekim'de 5 bin TL verilecek mi? İşte detaylar...

Emeklilere zam müjdesi! Hem seyyanen zam hem de taban maaşta artış! En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaşlara yapılacak düzenlemelere çevrilmiş durumda. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? 

Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Emeklilere ek zam yapılacak mı? Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel ikramiye verilecek mi?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ek zam ve ikramiyeye çevrildi. Peki emekliye ek zam ve ikramiye verilecek mi? İşte detaylar...

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev almak isteyen vatandaşların gözü kulağı konut kredisi faizlerindeki indirimde. Milyonlarca kişi kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Bitlis'teki tarihi evler turizme kazandırılıyor!

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa’nın Kula ilçesinde ortalama 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek.

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Erzurum Solomon Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor!

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kayalıklar üzerine mağaralardan oyularak yapılan ve yaklaşık bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen Solomon Manastırı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Yassıada turizme mi açılacak?

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Yassıada'da bulunan tarihi yapıların tahrip edildiği iddialarına ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Yedekçi, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından cevaplandırılmasını talep etti..

İzmir Kula Mensucat Fabrikası icradan 116 milyon TL’ye satıldı!

İzmir 5’inci İcra Dairesi tarafından satışa çıkartılan, tekstil sektöründeki geçmişi 1930’lara dayanan ve birçok kişinin ekmek kapısı olan Kula Mensucat’ın 33 dönüm üzerine kurulu fabrikası ve 3 ayrı parselden 2’si 116 milyon 926 TL’ye satıldı.

Yalova'daki arboretum arazisi turizme mi açılıyor?

Plan değişti, yeşil alanda beton bloklar yükselecek Yalova'da çöplükken yeşillendirilen arboretum (agaç evi) arazisinin turizme açılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

kula turizme mi açılıyor Haberi

kula turizme mi açılıyor

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Jeopark ilan edilen bölgenin Manisa ekonomisine katkı sunacağı öngörülüyor. 


Volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydeden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Türkiye, sönmüş volkanları ile dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bir yanardağın tüm evrelerini araştırmayı, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmeyi veya hobi olarak doğa turları yapmayı dileyenleri Kula'ya davet ediyoruz. Jeoparkımıza tursitleri çekmek için kapsamlı bir marka şehir faaliyeti yürütüyoruz. Türkiye, deniz-kum-güneş odaklı turizmin yanında daha katma değerli olan kültür ve doğa turlarına gerek duyuyor. Atıl değerlerimizi ortaya koyuyoruz." dedi. 


UNESCO Jeoparkı 

Antik dönemin önde gelen fikir adamlarından Strabon'un Geographika adlı eserinde 'Katakekaumene-Yanık Ülke' olarak tanımladığı Kula, 300 kilometrekarelik alanıyla 80’i aşkın volkan konisi,...