02 / 05 / 2024

kula volkan turizmi

kula volkan turizmi

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydetti.

Gaziantep 5 yıldızlı 11 oteliyle turizmi genişletiyor!

Sanayisi ile çok sık yerli ve yabancı işadamlarını ağırlayan Gaziantep'te kültür turizmi de hızla gelişiyor. Kentte 11 beş yıldızlı otel, 2 bin 219 oda, 5 bin 219 yatak kapasitesi bulunuyor.

İzmir Kula, jeopark turizmine açılacak!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak alternatif turizmde öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor.

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor

Volkan Cansever: Kandıra'nın eskiyen yüzünü yenileyeceğiz!

Kandıra'nın tanınmış işadamlarından Volkan Cansever, inşaat sektörüne girdi. Cansever İnşaat markasıyla sektöre yeni bir soluk getireceklerini söyledi.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Ağaoğlu'nun Volkan Konak konserine 10 bin kişi katıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu tarafından Ağaoğlu projelerinin sakinleri için düzenlenen Volkan Konak konseri, rekor kırdı. Konsere 10 bin kişi katıldı..

Büyük Ağaoğlu ailesine Volkan Konak konseri!

Volkan Konak 10 bin kişilik Ülker Sports Arena'da muhteşem bir konser verdi. Çalışanları, ev sahibi ve kiracılarıyla büyük Ağaoğlu Ailesi salonu doldurdu.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Senegal'de yüksek vergiler turizmi olumsuz etkiliyor!

Afirka ' nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Senegal ' de, alınan yüksek vergiler ve tüm ülkelere uygulanan vize, turizmi olumsuz etkiliyor.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Görkem Volkan kimdir?

Mimar Görkem Volkan kimdir? Mimar Görkem Volkan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Görkem Volkan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Görkem Volkan....

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

kula volkan turizmi Haberi

kula volkan turizmi

80’i aşkın sönmüş volkanı bulunan Kula, turizme açılıyor. Jeopark ilan edilen bölgenin Manisa ekonomisine katkı sunacağı öngörülüyor. 


Volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağı yapacaklarını kaydeden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Türkiye, sönmüş volkanları ile dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bir yanardağın tüm evrelerini araştırmayı, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmeyi veya hobi olarak doğa turları yapmayı dileyenleri Kula'ya davet ediyoruz. Jeoparkımıza tursitleri çekmek için kapsamlı bir marka şehir faaliyeti yürütüyoruz. Türkiye, deniz-kum-güneş odaklı turizmin yanında daha katma değerli olan kültür ve doğa turlarına gerek duyuyor. Atıl değerlerimizi ortaya koyuyoruz." dedi. 


UNESCO Jeoparkı 

Antik dönemin önde gelen fikir adamlarından Strabon'un Geographika adlı eserinde 'Katakekaumene-Yanık Ülke' olarak tanımladığı Kula, 300 kilometrekarelik alanıyla 80’i aşkın volkan konisi,...