08 / 05 / 2024

kullanılmayan araziye emlak vergisi ödenir mi

kullanılmayan araziye emlak vergisi ödenir mi

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, boş arazinin emlak vergisi olur mu?

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Tarımsal üretim yapılan taşınmazlar emlak vergisinden muaf olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,3. Tarım ve Orman Şurası Eylem Planları 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı'da yaptığı konuşmasında tarımsal üretim amacıyla kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken olarak kullanılan binalar emlak vergisinden muaf olacağını dile getirdi.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Nureddin Nebati: Zirai üretimde kullanılan gayrimenkuller emlak vergisinden muaf tutuldu! 

24. Uluslararası İş Forumu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, işyeri olarak ve zirai üretimde kullanılan gayrimenkullerin emlak vergisinden muaf tutulduğunu açıkladı. 

Erzurum'da kullanılmayan 5 katlı bina çöktü!

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki binanın çökmesi sebebiyle çevredeki binalarda oturan bazı vatandaşlar tedbiren evlerinden tahliye edildi.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Türk Kızılay, Malatya'daki atıl fabrikayı barınma sistemleri üreten tesise dönüştürecek!

 Malatya'da, 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası barınma sistemleri üreten tesise dönüşecek.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Konya Kulu'daki metruk bağ evi yıkıldı!

Konya'nın Kulu ilçesinde kullanılmayan metruk halde bulunan bir bağ evi şikayet üzerine belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Karacabey'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Bursa Karacabey Belediyesi ilçede ‘modern kent’ hedefi dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, ilçe içerisindeki kullanılmayan ve yıkılmak üzere olan metruk binalarla mücadele ediliyor.

İzmir Bornova Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor!

İzmir Bornova'da bir süredir kullanılmayan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor. Rekreasyon alanının 2021'de hizmete açılması planlanıyor.

kullanılmayan araziye emlak vergisi ödenir mi Haberi

kullanılmayan araziye emlak vergisi ödenir mi

Boş arazinin emlak vergisi olur mu?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergi her sene iki eşit taksit halinde verilebiliyor.


Verginin mükellefi, mesken, işyeri, arsa ve arazinin sahibi oluyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, boş araziye emlak vergisi ödenir mi? Boş arazinin emlak vergisi olur mu?


Vergilendirmede herhangi bir gelir şartı aranmıyor. Vergiye tabi tutulan gayrimenkuller arasında gelir getirsin ya da getirmesin tüm arsa ve araziler de yer alıyor. 


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. 


Emlak vergisi oranları taşınmaz malın niteliğine göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehirdeki arsa sahipleri vergisi yüzde 100 zamlı olarak ödüyor.


Emlak vergisi oranlarına göre, büyükşehir sınırları...