30 / 04 / 2024

kullanılmayan evin çevre temizlik vergisi

kullanılmayan evin çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Nevşehir’de kullanılmayan binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesiyle, kentin estetiğine zarar veren ve kullanılmayan binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Mersin'de kullanılmayan binada çökme!

Mersin'de sit alanı olarak belirlenen ve kullanılmayan 2 katlı bina çöktü.

Ege'nin kullanılmayan arazileri tarıma kazandırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa ve Uşak'ta 45 bin 564 hektar alanda hayata geçirilen arazi toplulaştırma çalışmalarıyla kullanılamayan alanlar ekonomiye kazandırıyor.

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Atakule GYO kullanılmayan yeni pay alma haklarını birincil piyasada sattı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın birincil piyasada gerçekleşen halka arz işlemleri kapsamında, yeni pay alma hakkı kullanımı sonrası kalan payların tamamı bugün satıldı...

Özderici GYO'dan kullanılmayan rüçhan hakkı tutarına ilişkin açıklama!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kullanılmayan rüçhan hakkı tutarına ilişkin açıklama yayınladı. 

Malatya'daki atıl fabrikada afet konutları üretilecek!

Malatya'da 29 yıl önce hayata geçirilen ancak hiç kullanılmayan Vagon Onarım Fabrikası'nda Türk Kızılayı tarafından afet barınma sistemleri üretilecek.

Atakule GYO'nun kullanılmayan payların nominal değeri 49.7 milyon TL!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kullanılmayan payların nominal değeri 49 milyon 786 bin 599 TL.

Bitlis'te atıl durumdaki 326 konut yıkılıyor!

Bitlis'te merkeze bağlı köylerde 11 yıl önce evleri doğal afetlerden hasar gören vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak adına yaptırılan ancak altyapı sorunlarından dolayı kullanılmayan 326 konutun yıkımına başlandı.

kullanılmayan evin çevre temizlik vergisi Haberi

kullanılmayan evin çevre temizlik vergisi

Boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Bu vergi ev ile işyerlerinde farklı şekilde ödeniyor. İşyeri için vergi bağlı olunan belediyede ödenirken, evlerin çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi halinde vergi de ödenmiş oluyor.


Vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Eğer taşınmaz malda kiracının varsa, vergi mükellefi kiracılar oluyor. 


Buna göre mesken çöp vergisini varsa kiracı, yoksa ev sahibi ödüyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?


Boş evin çevre temizlik vergisi:

Eğer ev kullanımda değilse çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Vergi mükellefiyeti kullanım ile birlikte başlıyor.


Evlere Ait Çevre Temizlik Vergisi

Evlere ait çevre temizlik vergisi;...