28 / 08 / 2024

Kullanılmayan konut kredisi

Kullanılmayan konut kredisi

Kullanılmayan konutlar için kanun teklifi hazırlandı. İzmir Bağımsız Milletvekili Günay'ın teklifi, iskana açılmış site veya çok katlı yapıda 10 yıldan buyana kullanılmayan konutların, maliyet değeri üzerinden kamulaştırılarak satılmasını öngörüyor.

BDDK açıkladı: Konut kredisi kullanımı 448 milyar 605 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 12 Temmuz itibarıyla 13 milyar 129 milyon lira yükseliş göstererek, 1 trilyon 740 milyar 703 milyon TL'ye çıkarken, söz konusu tutarın 448 milyar 605 milyon TL'sinin konut kredisi olduğu belirtildi.

Konut kredisi faizleri sil baştan! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka hesaplama!

Konut satışlarında düşüş devam ederken ev almak isteyenler de konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki 3 milyon TL konut kredisi 120 ay vadeli olarak kullanıldığında aylık taksitleri ne kadar?

Ziraat Bankası'ndan 8 bin 635 TL taksitle 1 milyon TL konut kredisi müjdesi!

Ziraat Bankası'nın ortak konut kredisi kampanyası ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Ziraat Bankası ortak konut kredisi nasıl kullanılır? Aylık taksitlerine kadar? İşte Ziraat Bankası ortak konut kredisi detayları...

O rakamlar açıklandı: Konut kredisi kullanımı 444 milyar 280 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 19 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 5 milyar 517 milyon TL arttı ve 1 trilyon 622 milyar 581 milyon TL'ye çıktı. Söz konusu kredilerin 444 milyar 280 milyon lirası konut kredisi olarak belirtildi.

Borçlanarak mülk almak kazandırır mı? Uygun faizli konut kredisi gelirse kaçırmayın!

Yeni bir ev alacaklar 'Şu an konut kredisi kullanmak mantıklı mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 11,5 bin takipçili Hilmi Bozdağ isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ziraat, Halk, Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası peş peşe açıkladı! Konut kredisi faizleri şaşırttı!

Pek çok bankanın konut kredisi faiz oranları yenilendi! Peki 1 milyon TL konut kredisi 60 ay vadeli olarak kullanıldığında ödeme tutarları ne kadar? İşte Ziraat, Halk, Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası tarafından açıklanan o rakamlar ve banka banka faiz oranları...

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Merkez Bankası açıkladı: 397 milyar 27 milyon 816 bin TL'lik konut kredisi kullanıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre 397 milyar 27 milyon 816 bin TL'lik konut kredisi kullanıldı...

Garanti BBVA'dan konut kredisi kampanyası! 500 bin TL için vade oranı açıklandı!

Garanti BBVA, ev almak isteyen müşterileri için 20 yıl vadeli konut kredisi maliyet hesaplama tablosunu kullanıma sundu. 500 bin TL'ye kadar olan konut kredisi için 240 ay vadeli taksit seçeneği sunulmaktadır.

Ev alacaklar dikkat! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır? Hemen bakın!

Ev hayali kuran vatandaşlar 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kullanımı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır? 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.

Kovid-19 konut kredisi kullanımını nasıl etkiledi?

Yüksek seyreden kredi faiz oranlarına ve kredi taksitlerine getirilen sınırlamaya karşın bireysel kredilerde hızlı artış devam ediyor. Peki konut kredisi kullanımı ne oldu? İşte ayrıntılar...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında deprem!

2007 yılında konut kredilerinin yasal hale getirilmesiyle, kredi talepleri patladı. Geçtiğimiz sene Haziran ayında kamu bankalarının başlattığı düşük faiz oranlı konut kredileriyle rekor rakamlarda kredi kullanımları kaydedildi. Peki bankaların konut kredisi faiz oranları Temmuz 2021'de ne oldu?

Kullanılmayan konut kredisi Haberi

Kullanılmayan konut kredisi

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay,  iskana açılmış site veya çok katlı yapıda 10 yıldan buyana kullanılmayan konutların, maliyet değeri üzerinden kamulaştırılarak satılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.


TBMM Başkanlığı'na sunulan teklife göre, iskana açılmış bir site ya da çok katlı yapıda 10 yıldan buyana kullanılmayan konutlar, maliyet değeri üzerinden kamulaştırılacak. Kamulaştırılan konutlar açık artırma yöntemiyle, kendisine ve eşine ait konutu bulunmayanlara satılacak.


İskana açılmış bir bölgede başlayıp, 2 yıl içinde tamamlanmayan yapı ise ilgili belediye tarafından yıktırılacak ve alanı çevreye uyumlu hale getirilecek.


İlgili belediye tarafından kurulacak komisyonun, inşaatın tamamlanmasının ekonomi açısından uygun olması kararlaştırması halinde, yapı tamamlanarak bedeli malikinden tahsil...