19 / 05 / 2024

Kültepe Höyüğü kazıları

Kültepe Höyüğü kazıları

Kazı Heyeti Başkanı Prof: Dr. Kulakoğlu: "Bu binanın Anadolu ile Ortadoğu'da bu kadar büyüğü yok. Şu anda da yapının sadece bir köşesindeyiz. Tamamına ulaştığımızda olağanüstü büyük boyutlarda bir yapıyla karşılaşacağız" dedi

TOKİ Konya Yalıhüyük’te 608 bin TL’ye ev sahibi olun! ​​​​​​​

TOKİ Konya Yalıhüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Yalıhüyük'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Yalıhüyük'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Yalıhüyük sosyal konut projesi... 

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla!  2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Hüyük'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Hüyük'de  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Hüyük sosyal konut projesi...

TOKİ Kırklareli Pehlivanköy 2020 başvuruları yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırklareli Pehlivanköy Kazımdirik Mahallesi projesi yarın satışa çıkıyor.

TOKİ Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi ihalesi 13 Ekim'de!

Konya İli, Yalıhüyük İlçesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Kırklareli Pehlivanköy TOKİ ihalesi bugün!

Kırklareli Pehlivanköy Kazımdirik Mahallesi 83 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Erzurum'daki eski Oltu Hükümet Binası yıkıldı!

1970 yılından 2016 Kasım ayına kadar hizmet veren Erzurum Oltu'daki hükümet binası yıkıldı. Yıkılan binanın yeri kent meydanına bağlanacak.

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları!

412 adet daireden meydana gelen TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde kura heyecanı sürüyor. TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları henüz açıklanmadı.

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları tam isim listesi!

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları tam isim listesi henüz belli olmadı. TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları tam isim listesi belli olduğunda Emlakkulisi.com'da yer alacak.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları tam listesi!

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları tam listesi henüz belli olmadı. TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi kura sonuçları tam listesi belli olduğunda Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Konya Hüyük'e 4,8 milyon liralık prestij cadde!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Hüyük İlçesi’nde 4,8 milyon liralık prestij cadde yatırımı gerçekleştirdi.

Konya Hüyük TOKİ başvuru tarihleri ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Konya Hüyük Belediye Projesi kapsamında 5 adet konutun; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunuluyor. Peki Konya Hüyük TOKİ başvuru tarihleri ne zaman?

TOKİ Konya Hüyük sözleşmeleri!

TOKİ Konya Hüyük projesinde toplamda 5 adet daire yer alıyor. TOKİ Konya Hüyük sözleşmeleri ne zaman imzalanıyor?

Kültepe Höyüğü kazıları Haberi

Kültepe Höyüğü kazıları


 Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda, günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait çok büyük bir anıtsal yapı bulundu.


Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılından itibaren Kaniş'te sürdürdükleri kazılarda günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine ait büyük bir anıtsal yapıyla karşılaştıklarını söyledi.


Binanın şimdilik 75x60 metrelik bölümünün gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Kulakoğlu, "Bu binanın Anadolu ile Ortadoğu'da bu kadar büyüğü yok. Şu anda da yapının sadece bir köşesindeyiz. Tamamına ulaştığımızda olağanüstü büyük boyutlarda bir yapıyla karşılaşacağız. Bu yapı gerçek anlamda özel bir ev, ikametgah değil. Büyük olasılıkla bir idari yapı. Kaniş beyinin, kralının oturduğu ya da krallığını idare ettiği bir yapı olduğunu...