15 / 05 / 2024

kümbet evleri projeleri

kümbet evleri projeleri

HER yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa’nın tarihi Harran ilçesinin simgesi olan, koruma altındaki kümbet evlerin sayısı, 5 yılda yarı yarıya azaldı.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin inşaatı yarım kaldı!

Muş Malazgirt'in en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması için vatandaşlardan yardım beklendiği belirtildi.

Şırnak'ta yıkılan evleri onarıp imar edeceğiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Şırnak'taki son durumu anlattı. Şırnak'ta yıkılan evleri onarmaya ve imar etmeye çalıştıklarını belirtti.

Emekli Çanakkale Ayvacık TOKİ Evleri başvuru!

Emekli Çanakkale Ayvacık TOKİ Evleri başvuru işlemleri devam ediyor. Toplamda 160 adet dairenin bulunduğu projede başvuru ücreti 500 TL 'dir.

Çanakkale Ayvacık TOKİ Evleri Emekli kura çekilişi!

Çanakkale Ayvacık TOKİ Evleri Emekli kura çekilişi 9 Ağustos Salı gününde yapılacak. Projede başvuru işlemleri başladı ve 29 Temmuz'a kadar devam ediyor.

TOKİ Çanakkale Ayvacık Emekli Evleri kura!

TOKİ Çanakkale Ayvacık Emekli Evleri kura çekilişi 9 Ağustos Salı gününde yapılacak. Toplamda 160 adet dairenin satışlarına devam ettiği projede başvuru ücreti 500 TL'dir.

TOKİ Çanakkale Ayvacık Emekli Evleri başvurusu!

TOKİ Çanakkale Ayvacık Emekli Evleri başvurusu bugün başlıyor ve devam ediyor. Ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanan projede 160 adet daire yer alıyor.

Konya Hüyük TOKİ Evleri başvurusu!

Konya Hüyük TOKİ Evleri başvurusu başladı ve devam edecek. Taksitlerin 302 bin liradan başlangıç gösterdiği projede 240 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

Kentplus Kadıköy Evleri satış fiyatları!

Kentplus Kadıköy Evleri satış fiyatları 595 bin TL'den başlıyor. Kentplus Kadıköy Evleri projesinde ilk etap teslimleri bu yıl sonu yapılıyor...

Konya Höyük TOKİ Evleri başvuru dönemi!

Konya Höyük TOKİ Evleri başvuru dönemi dün başladı ve 30 Haziran'a kadar devam ediyor.Daire alanlarının 88,90 metrekareden başladığı projede taksitler 302 bin liradan başlıyor.

Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli!

Toplamda 724 adet konuttan meydana gelen TOKİ Bilecik Bozüyük projesindeki 82 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli..

Konya Höyük TOKİ Evleri başvuru!

Konya Höyük TOKİ Evleri başvuru dönemi başladı ve devam ediyor. Fiyatların 76 bin 954 liradan başladığı projede ödemelere göre 180 aya varan vade sağlanıyor.

Adabükü Solemar Evleri fiyat listesi!

Adabükü Solemar Evleri fiyat listesi 185 bin Euro'dan başlangıç gösteriliyor. 134 konuttan oluşan Adabükü Solemar Evleri'nde teslimler hemen yapılıyor...

Bilecik Bozüyük TOKİ Evleri fiyatları!

Bilecik Bozüyük TOKİ Evleri fiyatları kapsamında 108 bin 965 liradan başlıyor. Ödemelere göre 144 aya kadar vade sağlanan projede taksitler 605 liradan başlıyor.

kümbet evleri projeleri Haberi

kümbet evleri projeleri

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçede SİT kapsamındaki kümbet evlerin kamulaştırılacağı söylentisinin ardından sahiplerinin boşaltarak bakım ve onarımını yapmamasıyla evlerin yıkıldığını ifade ederek, "2009 yılında 500 olan kümbet evlerin sayısı bugün 250’ye indi. İlçemizin simgesi ve tarihi miras olan bu evlerin korunması için çalışma başlattık. Kümbet evlerimizi koruyarak ve gerekli bakımlarını yaparak Harran’da tarihin yok olmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.



Tarihi kalesi, dünyada kurulan ilk İslam üniversitesi ile ünlü olan Harran’ın simgesi olan kümbet evler, buralarda yaşayanların boşaltmasının ardından yıkılmaya başladı. 2009 yılında sayısı 500 civarında olan; yazın serin, kışın ise sıcak tutmasıyla yöre halkının vazgeçmediği kümbet evlerin yarısı, aradan geçen süre içerisinde bakımsızlıktan yıkıldı.


BİRİNCİ DERECE SİT ALANI


Tarihi ilçeyi çevreleyen şehir surlarının içerisindeki kümbet evler, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından birinci...