16 / 05 / 2024

Kumkapı ortadoks kilisesi binası

Kumkapı ortadoks kilisesi binası

Kumkapı'da Rum Ortadoks kilisesinin eski yatakhanesi yıkılmaz üzere. Vatandaşlar Kumkapı'daki metruk binaların fazlalığından şikayetçi.

Kumkapı'daki metruk binalar vatandaşı korkutuyor!

Kumkapı'da Rum Ortadoks kilisesinin eski yatakhanesi yıkılmaz üzere. Vatandaşlar Kumkapı'daki metruk binaların fazlalığından şikayetçi.

Beyoğlu Ermeni Katolik Kilisesi'nde yaya yolu krizi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Beyoğlu Asmalımescit’teki Ermeni Katolik Kilisesi’nin yanındaki sokağı yaya yolu yapmak istiyor. Kilise yönetimi ise güvenlik sorunu nedeniyle karşı çıkıyor.

Aya İrini Kilisesi restorasyona giriyor!

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Acilen tamir görmeli yoksa çökecek” dediği Topkapı Sarayı içindeki Aya İrini Kilisesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı konunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu söyledi.

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı yeni çehresine kavuşuyor!

Kumkapı'da 1983 yılından bu yana hizmet veren, Avrasya Tüp Geçidi Projesi'nin bağlantı yolları üzerinde bulunduğu gerekçesiyle yıkılan Balıkçılar Çarşısı yeni çehresine kavuşuyor.

Kumkapı ve Yedikule imara açılıyor!

CHP’li 8 meclis üyesinin açtığı dava reddedildi, Sirkeci Garı ve İETT Garajı alanı şimdilik kurtuldu ama Kumkapı ile Yedikule imara açılıyor.

Malatya'daki Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonu mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da bulunan Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu ne durumda?

Hrant Dink’in doğduğu ve evinin de olduğu Malatya Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Taşhoron Kilisesi'nde bir süre önce restore çalışmaları başlamıştı. İşte o kilisede son durum....

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Kumkapı ortadoks kilisesi binası Haberi

Kumkapı ortadoks kilisesi binası

Kumkapı'da geçen hafta çöken ve mahallelinin en kaz altında kalmaktan son anda kurtulduğu binanın etrafı demir levhalarla kapatıldı. Ayrıca bölgedeki Rum Ortadoks kilisesinin eski yatakhanesi de yıkılmaz üzere. 


Kumkpaı Muhsine Hatun Mahallesi Fındıkkıran Sokak'ta bulunan metruk binalar çevreye korku sarıyor. Mahalleli Kumkapı Panayia Elpida Rum Ortdoks Kilise'nin eski öğrenci yatakhanesi yüzünden tedirgin. Yatakhanenin çatısında kopan parçalar arabalara zarar veriyor. 


30 yıldır Kumkapı'da esnaflık yapan Murat Kaçar, "Geçen hafta çöken bina hepimizi tedirgin etti. Kiliseye bağlı eski yatakhane binası da yer an çökebilir" şeklinde...