25 / 05 / 2024

Kumport Limanının satışı için 3 talip var

Kumport Limanının satışı için 3 talip var

Fiba Holding’in iştiraki Kumport Limanı’nın satışında son aşamaya gelindi. Çinli China Merchants ve COSCO ile ülkenin en büyük devlet fonu CIC’nin Fiba Holdingle anlaştığı belirtiliyor.

Yıldırım Holding Ekvador Puerto Bolivar limanını satın aldı!

CEO Yüksel Yıldırım ile CFO Evrim Öztürk'ün dengesi Yıldırım Holding’in liman işletmeciliğinde önemli oyuncu olma noktasına gelmesini sağladı.

İnebolu Limanı’nı 49 yıllığına Eti Bakır işletecek!

Satış ihalesi Başbakan tarafından onaylanan İnebolu Limanı’nın devriyle ilgili sözleşme, Özelleştirme İdaresi ile ihaleyi kazanan Eti Bakır AŞ arasında imzalandı.

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

İnebolu Belediyesi’nden İnebolu Limanı'nın satışına itiraz!

İnebolu Belediyesi Limanının Özelleştirme İdaresi tarafından 09 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan satışının iptalini istiyor. İnebolu Belediyesi 2 Ekim 2015 tarihi itibariyle Özelleştirme (Satış Yöntemi ile ihale) işleminin iptali davası açtı.

Global Liman’ın yüzde 10.84’ü EBRD'ye satılıyor!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman’ın yüzde 10.84’ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) satışı için sözleşme imzaladı.

EBRD, Global Liman'ın yüzde 10.84'ü için anlaşma imzaladı!

Global Liman'ın yüzde 10.84'ü için satışı için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzalandı.

Global Liman'ın yüzde 10,84'ü EBRD'ye satıldı!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman'ın yüzde 10,84'ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na satışı için sözleşme imzaladı.

EBRD Global Liman'ın satışından hisse alacak!

Global Liman'ın yüzde 10.84'ü için satışı için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzalandı.

Global Liman, M.Demajo Port Ventures'ın tamamını satın alacak!

Global Yatırım Holding'in iştiraki Global Liman İşletmeleri, M.Demajo Port Ventures'ın (MDPV) tamamını satın almak için bağlayıcı sözleşme imzaladı.

Avcılar Kumport Limanı 940 milyon dolara satıldı!

İstanbul'un Avcılar mevkiinde yer alan büyük liman Kumport Limanı 940 milyon dolar bedelle satıldı.Cosco Pacific'in iştirakleri CMHI ve CIC Capital bir ortak girişim grubu oluşturarak, Fina liman ve Kumport'u satın aldı.

Avcılar Kumport Limanı satıldı!

İstanbul'un Avcılar mevkiinde yer alan büyük liman Kumport Limanı satıldı.Cosco Pacific Fina Liman ve Kumport limanını satın aldı.

Kumport Limanı'nın satışı için 3 talip var!

Fiba Holding’in iştiraki Kumport Limanı’nın satışında son aşamaya gelindi. Çinli China Merchants ve COSCO ile ülkenin en büyük devlet fonu CIC’nin Fiba Holdingle anlaştığı belirtiliyor.

İtalya 5 yat limanını satışa çıkardı!

İtalya turizmin uğrak yeri olan yerleşim yerlerindeki yat limanlarının özelleştirilmesi için harekete geçti.Lüks yat limanlarıyla bilinen İtalya, aralarında Capri ve Sardinya'nın da yer aldığı 5 yat limanını satıyor.

Kumport Limanının satışı için 3 talip var Haberi

Kumport Limanının satışı için 3 talip var


Fiba Holding’in iştiraki Kumport Limanı’nın satışında son aşamaya gelindi. Çin’in en büyük liman şirketleri China Merchants ve COSCO ile ülkenin en büyük devlet fonu CIC’nin Fiba Holding ile anlaştığı belirtiliyor. İşlemin tamamlanması için ön alım hakkı bulunan yüzde 35’le ortak Umman Devlet Fonu’ndan onay haberi bekleniyor.


Fiba Holding’in iştiraklerinden Kumport Limanı’nın satışında talipler ve şartlara ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Türkiye’nin 3. büyük limanı olan İstanbul’daki Kumport’a China Merchants ile China Ocean Shipping Company (COSCO) Group ve Çin’in en büyük devlet fonu China Investment Corporation’ın (CIC) birlikte talip oldukları öğrenildi. Çinli şirketlerin 3’lü konsorsiyum şeklinde talip oldukları Kumport için Fiba Holding ile anlaşmada sona gelindiği belirtiliyor.


ÖN ALIM HAKKI UMMAN’DA  

 

İşlemin tamamlanması için ise, Kumport’a yüzde 35 hisseyle ortak olan Umman devlet...