29 / 04 / 2024

kuraklık değerlendirmeleri

kuraklık değerlendirmeleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Bu yıl için bazı bölgelerde kuraklık endişesi vardı. Son yağışlarla bu önemli ölçüde izole oldu " dedi.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Kuraklık, Edirne'de bu yıl çeltik rekoltesini düşürdü

Edirne'de çeltik rekoltesinin kuraklık sebebi ile bu sene düşük olacağı belirtildi. Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 4. birleşimi İl Genel Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirildi.

Zeytinyağı fiyatı durmuyor, 10 bin dolarlık tarihi zirve korkusu

Yaşanan kuraklık ve kötü hava koşulları nedeni ile fiyatı çok fazla yükselen zeytinyağı küresel bir sorun haline geliyor. Akdeniz zeytinyağının en büyük alıcısı olan Amerika'da metrik ton ücreti 9 bin doları geçti, fiyatlar seneye 10 bin dolarlık tarihi zirveyi de aşabilir.

Trakya'da kuraklık tehdidi, Buğday kuru toprağa ekilecek

Türkiye'nin en önemli hububat üreticilerinden Trakyalı üreticiler, kuraklık sebebi ile geçen sene olduğu gibi bu sene de buğday tohumlarını kuru toprağa ekim yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

Kötü haber geldi: Ayçiçek yağı fiyatlarına zam yolda!

Trakya çiftçisi 2023 yılında verim ve kalite açısından son dönemlerin en düşük üretim sezonlarından birini yaşadı. Trakya'da etkili olan kuraklık ayçiçeğini de vurdu. Bu nedenle ayçiçek yağına zam bekleniyor.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Gram altında önümüzdeki iki hafta içinde büyük değişiklikler bekleniyor!

İslam Memiş'in son altın analizi ve önümüzdeki 2 haftalık beklentileri, altın piyasasıyla ilgilenen yatırımcılar için büyük bir değer taşımaktadır. Ancak, altın fiyatlarını etkileyen sayısız faktör olduğunu unutmamak gerekir ve bu sebeple geleceğe dair kesin tahminlerde bulunmak zordur.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

Dev banka büyük değişim için tarih verdi! Gram altını olanlar hemen buraya baksın! 12 Ağustos 2023 altın fiyatları!

Altın fiyatları, milyonlarca kişinin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Fiyatlardaki günlük değişiklikler ve uzman yorumları büyük ilgi görüyor. Alman Commerzbank, altının yıl sonu tahminini paylaşarak dikkatleri üzerine çekti.

kuraklık değerlendirmeleri Haberi

kuraklık değerlendirmeleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son yağışların tarımsal kuraklık endişesini izole ettiğini söyledi. 


"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında geçen yıl yüzde 50 hibe desteği verilen 40 tarımsal tesisin açılışını yapmak üzere İzmir'e gelen Eker, Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.


Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Eker, son yağışlarla tarımsal kuraklık tehlikesinin önemli ölçüde atlatıldığını belirterek, "Bu yıl için bazı bölgelerde kuraklık endişesi vardı. Son yağışlarla bu önemli ölçüde izole oldu. Güneydoğu'da, Marmara'da, Trakya'da bir sıkıntı yoktu. İç Anadolu'nun batı kısmı da Akdeniz'in bazı bölgelerinde bir miktar sıkıntı vardı. Son yağışlarla bu sıkıntı izole edildi. Bu şekilde devam ederse inşallah yine hayırlı bir hasat sezonuna girmiş olacağız" diye konuştu.


İzmir'deki tarımsal üretim


İzmir'in hem tarımda hem ticarette hem de sanayide Türkiye'nin en...